Lecsós tepsis krumpli tükörtojással

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg krumpli
0.25 tk őrölt bors
30 ml olaj
1 üveg konzerv lecsó (680 g töltőtömegű)
7 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Lecsós tepsis krumpli tükörtojással

A magyarok köztudottan imádják a lecsót. De mit csináljunk, ha épp nincs szezonja a paprikának és a paradicsomnak?!?! Vételezzünk konzerv lecsót, és turbózzuk fel egy kis krumplival és tükörtojással. Pillanatok alatt vacsorát készíthetünk belőle.
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg krumpli
0.25 tk őrölt bors
30 ml olaj
1 üveg konzerv lecsó (680 g töltőtömegű)
7 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A lecsós tepsis krumpli tükörtojással elkészítését a krumpli feldolgozásával kezdjük. Megpucoljuk, és kb. 0,5 cm vastag karikákra vágjuk. Egy keverőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük az olajat, majd alaposan összekeverjük. 

Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral, és eloszlatjuk rajta a befűszerezett krumplit. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40-50 percre, majd kivesszük, és egyenletesen a tetejére öntjük a lecsót, ráütjük a tojásokat, majd további 15 percre visszatoljuk a sütőbe, míg a tojások megsülnek.

Lecsós tepsis krumpli tükörtojással
Lecsós tepsis krumpli tükörtojással

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek is érdekelhetnek:

Hagymás-sajtos tepsis krumpli

Tarjás-parajos serpenyős krumpli

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?