Hozzávalók
- 500 g pulykamell
- só
- bors
- 40 g vaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek keményítő
- 200 ml tejszín
- 50 ml olaj
- 200 g edami sajt
- egész szerecsendió
- alaplé vagy víz
Hozzávalók
- 500 g pulykamell
- só
- bors
- 40 g vaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek keményítő
- 200 ml tejszín
- 50 ml olaj
- 200 g edami sajt
- egész szerecsendió
- alaplé vagy víz
A felszeletelt húst sózzuk, borsozzuk. A felforrósított serpenyőbe vajat teszünk és megpároljuk benne a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, sózzuk borsozzuk és ráreszelünk kb. fél szerecsendiót. Folyamatosan felöntjük kevés alaplével vagy vízzel, míg a hagymát krémesre pároljuk. A befejezés előtt, hozzáadunk még 2 deciliter folyadékot. Ha felforrt, mehet bele a tejszínnel simára kevert keményítő és a lereszelt sajt és így főzzük krémesre. Felforrósított serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük az előkészített húst, majd nyakon öntjük a mártással.
Ha tetszett a pulykamell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!