Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Sajtszószos pulykamell - egyszerű és király kaja

Hozzávalók

500 g pulykamell
bors
40 g vaj
1 fej kisebb vöröshagyma
1 - 2 gerezd fokhagyma
1 ek keményítő
200 ml tejszín
50 ml olaj
200 g edami sajt
egész szerecsendió
alaplé vagy víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sajtszószos pulykamell - egyszerű és király kaja

A sajtszószos pulykamell jellegzetességei közé tartozik, hogy borzasztóan egyszerű elkészíteni és nagyon finom. Igazi jó kis vacsora, amit egy fárasztó munkanap után lazán összedobtok fél kézzel, úgy, hogy közben fél szemmel már a kedvenc sorozatotokat nézitek
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

500 g pulykamell
bors
40 g vaj
1 fej kisebb vöröshagyma
1 - 2 gerezd fokhagyma
1 ek keményítő
200 ml tejszín
50 ml olaj
200 g edami sajt
egész szerecsendió
alaplé vagy víz
Bevásárlólistához adom

A felszeletelt húst sózzuk, borsozzuk. A felforrósított serpenyőbe vajat teszünk és megpároljuk benne a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, sózzuk borsozzuk és ráreszelünk kb. fél szerecsendiót. Folyamatosan felöntjük  kevés alaplével vagy vízzel, míg a hagymát krémesre pároljuk. A befejezés előtt, hozzáadunk még 2 deciliter folyadékot. Ha felforrt, mehet bele a tejszínnel simára kevert keményítő és a  lereszelt sajt és így főzzük krémesre. Felforrósított serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük az előkészített húst, majd nyakon öntjük a mártással.

Ha tetszett a pulykamell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások