Hirdetés

Sertéskaraj rókagombamártással

Hozzávalók

4
személyre
4 szelet sertés rövidkaraj
2 ek liszt
2 ek olívaolaj
20 g vaj
500 g rókagomba
2 db babérlevél
1 fej hagyma
1 ek pirospaprika
100 ml száraz fehérbor
só, bors
100 ml tejszín
Hirdetés

Sertéskaraj rókagombamártással

Hús és egy húsevő? A legtutibb párosítás szerintem. A karaj omlósra sült és nem lehet brutálisabb társat találni hozzá, mint a rókagomba.
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
4 szelet sertés rövidkaraj
2 ek liszt
2 ek olívaolaj
20 g vaj
500 g rókagomba
2 db babérlevél
1 fej hagyma
1 ek pirospaprika
100 ml száraz fehérbor
só, bors
100 ml tejszín

A húst sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és kevés vaj és olaj keverékén körbesütjük mindkét oldalát, majd a hőfokot csökkentjük és kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk.  Ha kész, félretesszük. A gombát kevés sós vízben a babérlevéllel puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, és olajon puhára dinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával, átkeverjük és felöntjük a fehérborral. Mehet hozzá a rókagomba is. Fűszerezzük, és még némi víz hozzáadásával 15-20 percig főzzük, majd behabarjuk egy kevés tejszínnel és rádobjuk a kisütött húsokat. Már csak a köretet kell hozzá kitalálni, de akár egy friss, ropogós szelet kenyérrel is isteni.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások