Street Kitchen

Rókagombaleves,azízekésazillatokkirálya

Rókagombaleves, az ízek és az illatok királya

Hozzávalók
50 dkg
rókagomba
2 db
hagyma
2 ek
olaj
só, bors
2 dl
főzőtejszín
1 tk
fűszerpaprika
5 dl
alaplé
1 tk
borsikafű
1.5 l
víz

Elkészítés
A rókagombát kevés sós vízben megfőzzük kb. 15-20 perc alatt. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon puhára dinszteljük, majd ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd néhányszor megkeverjük. Levesszük a tűzről, és mehet hozzá a leszűrt rókagomba. Felöntjük alaplével és a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket (a sóval csak óvatosan, hiszen az alaplé és a rókagomba is sós ), és még kb. 30 percet főzzük. Tejszínnel sűrítjük be, és opcionálisan tálalhatjuk csipetkével.

www.streetkitchen.hu

Kedvenc gombalevesem a kedvenc gombámból. Hihetetlen színű és illatú a rókagomba. Mindenképpen erősen ajánlott kategória!

Hozzávalók

4 főre
50 dkg
rókagomba
2 db
hagyma
2 ek
olaj
só, bors
2 dl
főzőtejszín
1 tk
fűszerpaprika
5 dl
alaplé
1 tk
borsikafű
1.5 l
víz
A rókagombát kevés sós vízben megfőzzük kb. 15-20 perc alatt. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon puhára dinszteljük, majd ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd néhányszor megkeverjük. Levesszük a tűzről, és mehet hozzá a leszűrt rókagomba. Felöntjük alaplével és a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket (a sóval csak óvatosan, hiszen az alaplé és a rókagomba is sós ), és még kb. 30 percet főzzük. Tejszínnel sűrítjük be, és opcionálisan tálalhatjuk csipetkével.

Ha tetszett a Rókagombaleves, az ízek és az illatok királya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept