Hozzávalók
- 300 g rizs
- 600 ml víz
- só
A sült sütőtökhöz
- 600 g sütőtök
- 2 csipet fahéj
- só, bors
- 1 ek olaj
A raguhoz
- 5 szelet bacon
- ½ db piros chili
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 tk őrölt római kömény
- 2 tk őrölt koriander
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk Cayenne-bors
- 2 tk oregánó
- 1 tk őrölt kömény
- 500 ml passata
- 500 ml víz
- 2 db konzerv vörösbab (kb. 500 g) lecsepegtetve
- 1 ek fehérborecet
- 50 g étcsoki
- 1 csokor friss koriander
A tálaláshoz
- tejföl
- tortillachips
- 2 szál újhagyma felszeletelve
- 1 csokor friss koriander
- ½ db piros chili
Sütőtökös chilis bab
Hozzávalók
- 300 g rizs
- 600 ml víz
- só
A sült sütőtökhöz
- 600 g sütőtök
- 2 csipet fahéj
- só, bors
- 1 ek olaj
A raguhoz
- 5 szelet bacon
- ½ db piros chili
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 tk őrölt római kömény
- 2 tk őrölt koriander
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk Cayenne-bors
- 2 tk oregánó
- 1 tk őrölt kömény
- 500 ml passata
- 500 ml víz
- 2 db konzerv vörösbab (kb. 500 g) lecsepegtetve
- 1 ek fehérborecet
- 50 g étcsoki
- 1 csokor friss koriander
A tálaláshoz
- tejföl
- tortillachips
- 2 szál újhagyma felszeletelve
- 1 csokor friss koriander
- ½ db piros chili
A sütőtököt megpucoljuk, kb. 2 x 2 cm nagyságú kockákra vágjuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, összeforgatjuk a fahéjjal, sóval, borssal, olajjal, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük.
A raguhoz apróra vágjuk a bacont, és egy nagy lábasban elkezdjük pirítani. Rádobjuk a felszeletelt chilit, majd kicsit lepirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és ha üvegesre párolódott, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezt is lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, elkeverjük, majd felöntjük a passatával és a vízzel. Ha felforrt, belerakjuk a sütőtököt, és 10 percig rotyogtatjuk. Hozzáadjuk a vörösbabot, az ecetet, az étcsokit és a felaprított koriander szárát, és további 10 percig rotyogtatjuk.
Közben a rizst a vízzel és a sóval felrakjuk főni, és lefedve puhára pároljuk.
Ha elkészült a ragu, tálakba szedjük, tejföllel, rizzsel és tortillachipssel tálaljuk. Ha szeretjük, szórjuk meg friss korianderrel, újhagymával és chilivel (erősen ajánlott!).