Hozzávalók
- 25 g vaj
- frissen őrölt bors
- kevés chorizo kolbász
- 2 db tojás
- 2 ek ecet
- friss bazsalikom
- 1 db Portobello gomba
A puliszkához:
- ½ tk só
- 200 ml tej
- 550 ml víz
- 150 g fehér kukoricadara (ha nincs, jó a klasszik is))
- 15 g vaj
- 50 g cheddar sajt
Hozzávalók
- 25 g vaj
- frissen őrölt bors
- kevés chorizo kolbász
- 2 db tojás
- 2 ek ecet
- friss bazsalikom
- 1 db Portobello gomba
A puliszkához:
- ½ tk só
- 200 ml tej
- 550 ml víz
- 150 g fehér kukoricadara (ha nincs, jó a klasszik is))
- 15 g vaj
- 50 g cheddar sajt
A tejet és a vizet elkeverjük, majd beletesszük a kukoricadarát és a sót és habverővel folyamatosan keverve kb. 30 perc alatt készre főzzük. Az utolsó 5 percben beledobjuk a vajat is és elkeverjük benne a reszelt cheddart és kész! A kolbászt felkarikázzuk, kisütjük, a gombát nagyobb darabokra vágva egy forró serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk néhány perc alatt és a végén hozzádobjuk a vajat is, majd sózzuk, borsozzuk. Buggyantott tojást készítünk: vizet forralunk, mehet bele 1-2 evőkanál ecet. Ha forr a víz egy merőkanalat teszünk bele és a feltört tojást a merőkanálba öntjük finoman, a lángot alacsonyabbra vesszük alatta, majd innentől még 3 percig főzzük és kész is. A kolbászokat, gombát és a buggyantott tojást a puliszkára halmozzuk és már tálalhatjuk is.