Hozzávalók
- 4 egész csirkecomb
- 2 db sárgarépa nagyobb darabokra vágva
- 200 g zöldborsó
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 marék friss tárkony
- só
- bors
- 1 csapott ek majoranna
- ½ db citrom
- 200 ml tejszín
- 50 g vaj
- 50 ml olaj
- 1 púpozott tk liszt
- 400 ml alaplé vagy víz
Hozzávalók
- 4 egész csirkecomb
- 2 db sárgarépa nagyobb darabokra vágva
- 200 g zöldborsó
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 marék friss tárkony
- só
- bors
- 1 csapott ek majoranna
- ½ db citrom
- 200 ml tejszín
- 50 g vaj
- 50 ml olaj
- 1 púpozott tk liszt
- 400 ml alaplé vagy víz
Felforrósított serpenyőben kevés olajon elősütjük a sóval, borssal ízesített csirkecombokat, majd kiszedjük és egy kicsit félretesszük. A maradék olajhoz hozzáadjuk a vajat és ebben pároljuk meg a vöröshagymát. Ha ezzel megvagyunk visszatesszük párolódni a combokat, és mehet hozzá egy marék friss tárkony is (nem szükséges összevágni). Ezután ráreszeljük fél citrom héját, és belefacsarjuk a levét is. Felöntjük kevés alaplével vagy vízzel, és néha megrázogatva fedő alatt pároljuk.
Mehet rá még egy kevés só, frissen őrölt durva bors és a majoranna. Ha szükséges pótoljuk a folyadékot. Ha már félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a répát és a zöldborsót. Amikor a zöldségek is megpuhultak felöntjük további 2-300 ml alaplével, felforraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínnel elkevert lisztet, amivel krémesre főzzük. A végén belekeverjük az aprított petrezselyem felét, a maradékkal meg megszórjuk.