Hirdetés
Bespájzolva

Tejszínes-marhahúsgolyós spagetti

Hozzávalók

4
főre
+
5 - 6 ek olívaolaj
2 - 3 fej hagyma
5 - 6 gerezd fokhagyma
2 tk oregánó
1 tk füstölt paprika
300 ml fehérbor
300 ml marhaalaplé
500 ml tejszín
1 csipet chilipehely
só, bors
30 g parmezán
1 kis csokor bazsalikom

A húsgolyóhoz

800 g darált marhahús
1 ek oregánó
1 ek fokhagymapor
só, bors
1 tk keményítő

A tálaláshoz

bazsalikomlevél
parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tejszínes-marhahúsgolyós spagetti

Spagettiből meg úgy alapvetően tésztából sosem elég, jöhet belőle egy kondérral. Na jó, ez lehet, hogy nem a legkönnyebben emészthető kaja, a legjobb, ha utána tudtok egyet sziesztázni, mert garantált a kajakóma.
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
5 - 6 ek olívaolaj
2 - 3 fej hagyma
5 - 6 gerezd fokhagyma
2 tk oregánó
1 tk füstölt paprika
300 ml fehérbor
300 ml marhaalaplé
500 ml tejszín
1 csipet chilipehely
só, bors
30 g parmezán
1 kis csokor bazsalikom

A húsgolyóhoz

800 g darált marhahús
1 ek oregánó
1 ek fokhagymapor
só, bors
1 tk keményítő

A tálaláshoz

bazsalikomlevél
parmezán
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tejszínes-marhahúsgolyós spagetti elkészítésének első lépéseként a marhahúst befűszerezzük, majd addig mócsingoljuk, amíg egy egynemű masszává nem vált, majd golflabdától kicsit kisebb gombócokat formázunk belőle. Egy tapadásmentes serpenyőben nagy hőmérsékleten kérgesítsük az olajon, majd kiszedjük. 

A visszamaradt olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd amikor már összeesett és üvegesre pirult, akkor félrehúzzuk, rátesszük az oregánót, a füstölt paprikát, elkeverjük, felöntjük a fehérborral, és negyedére forraljuk. Ekkor jöhet az alaplé és a tejszín, majd egy botmixerrel leturmixoljuk, visszatesszük a húsgolyókat, beletesszük a chilipelyhet, sózzuk, borsozzuk, és addig rotyogtatjuk, amíg a húsgolyók készre főttek, a szószunk pedig besűrűsödött és redukálódott. 1 teáskanál keményítővel sűrítünk rajta, ha szükségesnek tartjuk (a keményítőt egy kevés hideg vízzel keverjük ki előtte, és úgy öntsük a mártáshoz). Hozzákeverjük a reszelt parmezánt és az apróra vágott bazsalikomot. Főtt spagettivel tálaljuk, bazsalikommal, parmezánnal díszítjük. Jól illik hozzá egy pohár sör, vagy egy testesebb vörösbor is.

Tejszínes-marhahúsgolyós spagetti

Ha tetszett a tejszínes-marhahúsgolyós spagetti, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások