A gombapörkölthöz a bográcsban közepes lángon elkezdjük kiolvasztani az apróra vágott szalonnák zsírját. Rádobjuk a finomra vágott hagymát, majd egy perc pirítás után a paradicsompürét és a négybe vágott, kimagozott tv-paprikát is. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük egy kevés vízzel, és 20-30 percen keresztül pároljuk az alapot, közben folyamatosan pótolva alatta a folyadékot.
Beleszórjuk a fűszerpaprikát és a köményt, majd jöhetnek a felszeletelt gombák és a felszeletelt fokhagyma is. Sózzuk, borsozzuk, és 10-15 perc alatt készre pároljuk, közben még öntünk alá egy kevés vizet, ha szükséges.
Apróra vágott petrezselyemmel megszórva, tejföllel meglocsolva, kovászos kenyérrel tálaljuk.

Még több gombás kajára vágysz? Akkor nézz rá ezekre is:



