Hozzávalók
- 200 g rigatoni
- só
- 250 g barna csiperke
- 20 g vaj
- 1 ek olívaolaj
- 300 g csirkemellfilé
- őrölt bors
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml száraz fehérbor
- 400 - 500 ml habtejszín
- 100 ml a tészta főzővizéből
- 30 g parmezán
- friss rozmaring ízlés szerint
Hozzávalók
- 200 g rigatoni
- só
- 250 g barna csiperke
- 20 g vaj
- 1 ek olívaolaj
- 300 g csirkemellfilé
- őrölt bors
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml száraz fehérbor
- 400 - 500 ml habtejszín
- 100 ml a tészta főzővizéből
- 30 g parmezán
- friss rozmaring ízlés szerint
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, de egy keveset megtartunk a főzővízből. Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a felszeletelt gombát, ezután kiszedjük.
A szószhoz a vaj és az olaj keverékén megpirítjuk a közepes kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ha üveges lett, felöntjük a fehérborral, és elpárologtatjuk.
Belerakjuk a tejszínt, felforraljuk, majd mehet bele a gomba, a tészta, a főzővíz és a parmezán. Összefőzzük, végül megszórhatjuk egy kevés friss rozmaringgal, és falatozhatjuk is.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a tejszínes-gombás-csirkés tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ha kedvet kaptál, itt van még néhány cuccos tészta recept:
Kolbászos-ajváros tészta juhtúróval
Pangrattato pasta – az olaszok fantasztikus morzsás tésztája