Hozzávalók
A raguhoz
- 3 nagy ek libazsír
- 1.2 kg csontozott, kockára vágott csülökhús
- 3 közepes sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek paradicsompüré
- 2 fej nagyobb vöröshagyma
- 1 púpozott ek liszt
- 2 dl száraz vörösbor
- 3 dl víz
- 1 ág rozmaring (vagy szárított)
- 4 - 5 ág kakukkfű (vagy szárított)
- 3 - 4 levél zsálya
- 3 db babérlevél
- Só, bors
A baconos-sajtos cobbler-hoz
- 50 dkg sima liszt
- 20 dkg hűtőhideg vaj
- 10 dkg bacon apróra vágva és ropogósra pirítva
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg mascarpone
- 3 db tojás
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 kis csokor finomra vágott petrezselyem
- Só, bors
Hozzávalók
A raguhoz
- 3 nagy ek libazsír
- 1.2 kg csontozott, kockára vágott csülökhús
- 3 közepes sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek paradicsompüré
- 2 fej nagyobb vöröshagyma
- 1 púpozott ek liszt
- 2 dl száraz vörösbor
- 3 dl víz
- 1 ág rozmaring (vagy szárított)
- 4 - 5 ág kakukkfű (vagy szárított)
- 3 - 4 levél zsálya
- 3 db babérlevél
- só, bors
A baconos-sajtos cobbler-hoz
- 50 dkg sima liszt
- 20 dkg hűtőhideg vaj
- 10 dkg bacon apróra vágva és ropogósra pirítva
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg mascarpone
- 3 db tojás
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 kis csokor finomra vágott petrezselyem
- só, bors
A csülökraguhoz egy öntöttvas lábasban megolvasztjuk a zsír felét, felforrósítjuk és lepirítjuk benne a kockára vágott húst. Félretesszük, majd a lábasba újabb adag zsíron lepirítjuk a kis kockára vágott petrezselyemgyökeret és nagyobb darabokra vágott sárgarépát. Ha pirul, rádobjuk a megroppantott és durvára vágott fokhagymákat, és további 2 perc pirítás után rákanalazzuk a paradicsompürét. Elkeverjük és amikor rozsdabarnára változik a színe, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk-pirítjuk. Jöhet rá az előpirított csülökhús, amit liszttel meghintünk és átforgatjuk, hogy az is odapiruljon kicsit. Felöntjük borral és vízzel, majd gyors fűszerezés jön: só, bors, kakukkfű, zsálya, rozmaring és babérlevél. Átkeverjük, felforraljuk, lefedjük és 130 fokos sütőben 2,5 óra alatt készre pároljuk. Ha elkészült, kivesszük a sütőből és fedő nélkül hűlni hagyjuk 30 percet.
A cobblerhez a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a vajjal morzsás állagú keverékké dolgozzuk össze egy robotgépben, majd ehhez hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. A kész tésztából egy evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk és rápakoljuk a kicsit kihűlt csülökragura úgy, hogy a szaftos hús csak itt-ott látszódjon ki. 180 fokos sütőbe tesszük (most már fedő nélkül) és kb. 40 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük a cobblert.