Általában az emberek a német konyháról a nehéz, húsos ételekre és a bajor perecre asszociálnak. A cikkben felsoroltak amúgy nem állnak ettől a felfogástól valami messze, hiszen szinte mindegyikben szerepel a hús valamilyen formában, ha pedig nem, akkor biztosan köretről beszélhetünk. Vagy salátáról, ami igazából húsból van :D De ahogy minden nemzetnek megvannak a maga furcsa, ikonikus kajái, úgy Németországban is bőven találhatunk erre példát. A következőkben mutatunk ezek közül néhányat.
1.Pommes mit MayoSültkrumpli majonézzel. Ez így elsőre pont nem valami megdöbbentő, hiszen nálunk is igazi klasszikus a sültkrumpli ketchuppal. Kicsit extrább a „Pommes Schranke” névre hallgató ketchupos és majonézes sültkrumpli, de mi azért ettől sem vágódunk falnak. 2. Eisbein (sertéscsülök)Tény, hogy láttunk már szebbet, de itt igazából csak sós, pácolt sonkáról van szó.



