Budapest egyik legmenőbb gasztroprojektje készül
Már év elején is írtunk róla, hogy 2025 második felében nyitja meg kapuit az a különleges gasztronómiai tér, ahol a Time Out magazin szerkesztői válogatják össze, melyik vendéglátóegységek képviselhetik a város legjobb ízeit. A koncepció világszerte sikeres: Lisszabontól Oszakán át Dubajig már több városban is működik, most pedig Közép-Európában először Budapesten nyílik meg a Time Out Market. És már az sem teljesen titok, kiknél kóstolhatunk majd!

Felfedték az első neveket
A szervezők végre nyilvánosságra hozták az első négy étterem nevét, akik garantáltan ott lesznek a Time Out Market Budapest felhozatalában. A válogatás igazi nagyágyúkat sorakoztat fel – ha kicsit is érdekel a hazai gasztroszcéna, ezekről a helyekről jó eséllyel hallottál már, vagy akár kóstoltál is náluk.
Anyukám mondta: az encsi legenda
Kevés olyan étterem van Magyarországon, amelynek a nevét ennyien elismerik, mint a Dudás testvérekhez fűződő Anyukám mondta éttermet. Mi is jártunk már náluk, így biztosíthatunk: a hely igazi olaszos, otthonos szeretet áraszt magából. A konyha kiváló minőségű alapanyagokkal dolgozik, az eredmény pedig olyan pizzák, tészták és klasszikusok sora, amiket most végre Budapesten is meg lehet majd kóstolni.

Pingrumba: fűszeres utazás Indiától a Közel-Keletig
Aki szereti a merész, fűszeres ízeket, annak a Pingrumba már biztosan szerepelt a bakancslistáján. Pár éve robbantak be a Széll Kálmán térre, ahol azóta is töretlenül hódítanak. Hamarosan pedig az újonnan megnyíló Time Out Market Budapest vendégei is élvezhetik majd az egzotikus fogásaikat.Ha mindig is álmodoztál arról, hogy egy helyen kóstolhasd végig a város legjobb konyháit, miközben a tetőteraszon borozol, street foodot eszel és még valami frankó élő zene is szól, akkor van egy remek hírünk: már nem kell sokat várni, hogy megnyíljon a Time Out Market Budapest!

101 Bistro: tajvani ízek a budapesti tányéron
Az ázsiai comfort food egyik királya Budapesten a 101 Bistro. A tajvani konyha különösen izgalmas, hiszen egyszerre épít a hagyományos kínai gasztronómiára és a modern, kísérletező japán ízvilágra. Az eredmény egy olyan fúziós konyha, ami egyszerre ismerős és meglepő – gőzgombócokkal, ramenekkel és baókkal, amikért bármikor újra sorba állnánk. Mostantól pedig a Time Out Market Budapest látogatói is megízlelhetik.

Szaletly: magyar konyha modernre hangolva
Rántott szelet, pörkölt, főzelék – minden ismerős, de minden egy kicsit új, egy kicsit meglepő, egy kicsit elegánsabb. Pár éve nyitottak, és különösen nagy öröm, hogy most egy ilyen markánsan magyar hely is bekerülhet a nemzetközi Time Out Market-koncepcióba.

A Time Out Market Budapest a Corvin Palace felújított épületében kap helyet, és a tervek szerint 2025 őszén nyitja meg kapuit. A belső terek mellett 2026 elejére elkészül egy tetőteraszos rész is. A komplexumban 14 éttermi stand, 4 bár és egy nagy befogadóképességű, közösségi tér is helyet kap. A hely nem csak evésre lesz alkalmas: kulturális események, zenei programok és közösségi rendezvények is várhatóak.