Cikkek

Budapestős-brunchozója,aBriós2025-benistudújatmutatni

A brunch műfaja az utóbbi években hatalmasat ment, és Budapesten már számtalan hely kínál egész napos reggeliket. A Briós az egyik úttörője ennek a trendnek, hiszen 2010 óta stabilan az élmezőnyben van. De mi a titkuk? Ennek jártunk utána!

Még mielőtt a brunch itthon divatba jött volna, a Briós már akkor is tudta, hogy az emberek vágynak egy laza, barátságos helyre, ahol reggeltől estig jó kajákat ehetnek. Újlipótváros tökéletes terepnek bizonyult ehhez: művészek, világjárók és a helyi közösség együtt formálták a hely hangulatát. 

Briós
(Fotó: Zele Timi)

A Briós folyamatosan fejlődött: a bagelektől indultak, majd ahogy nőtt az igény, bevezették az esti nyitva tartást és a koktélokat. A kínálatban természetesen tojásos ételek garmadája található – rántotta, omlett, tükörtojás, de ami igazán kiemelkedő a Briósban, hogy magadnak válogathatod össze a rá vagy éppen mellé kerülő feltéteket az egyszerűbbektől az egészen extrákig, mint például a lilahagyma-lekvár vagy a füstölt lazac. Ugyanez igaz az Eggs Benedict esetében is! Megunhatatlan kedvenc a bundás kenyér (töltött verzióban is!), de a csukott (azaz bagelből és briósból készült) és a nyitott szendvicsek is hódítanak. A régi kedvencek lerobbanthatatlan elemei az étlapnak, amiket igyekeznek időnként korszerűsíteni, de minden évben előrukkolnak valami újdonsággal is – ezek is hamar meghódítják a törzsvendégek szívét.

Hogy mi mit kóstoltunk, és mi a véleményünk a helyről? Lapozd fel legújabb tavaszi magazinunkat, és megtudod! Annyit garantálunk, hogy összefolyik majd a nyál a szádban, de vigyázz, mert te is könnyen törzsvendéggé válsz!

Briós
(Fotó: Zele Timi)

Ha tetszett a Briós: Budapest ős-brunchozója tud újat mutatni cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!