A Cirmi Kézműves Gasztrokocsma idestova 10 éve boldogítja a napfény városában élőket és a Szegedre látogatókat. A kedves, cicás név brutális hamburgereket és más ütős street food kajákat takar, de hihetetlenül extra pho leves és mennyei desszert is akad az étlapon.
Cirmi nem nyávog
Ugyan mindenki ismer legalább egy Cirmi cicust, a szegedi Cirmi neve egy kedves becenévből ered, a tulajdonosok, Varga Tímea és Mucsi Nándor valójában igencsak kutyások. A szintén szegedi Rudi és Fickó nevű reggelizőhely is hozzájuk köthető, ami a két rosszcsont border terrierjükről kapta a nevét, akik 8 éve hű társaik a gasztrovilág útvesztőjében. Első pillantásra ugyan egyformának tűnik a két kutyus, a személyiségük és a külsejük sem azonos: a két egység között is felfedezhetőek a hasonlóságok, annak ellenére, hogy teljesen más irányt képviselnek.

Jó ötletnek tűnt
Timi Felvidéki, Nándi pedig Békés megyéből származik, de mind a ketten Szegeden tanultak. Az egyetem után, 2008-ban azonban nem volt éppen rózsás a gazdasági helyzet, így külföldön, a vendéglátásban próbáltak szerencsét. Néhány évvel később Angliából hazatérve viszont nem alkalmazottként, hanem vállalkozóként vágtak bele a gasztronómia világába, aminek köszönhetően Szeged egy színesebb és finomabb hely 2015 óta!

Eleinte sokan kételkedtek a gasztrokocsmás koncepciójukban, ugyanis 10 éve a kézműves hambik is kicsit tudományos-fantasztikusnak számítottak – pláne vidéken. Timinek és Nándinak azonban feltett szándéka volt, hogy nyitnak egy igazán menő kocsmát, ahol a kaja is figyelemre méltó.

A burgerek mellett fokozatosan más street foodokkal is nyomultak, hogy minél szélesebb vendégkört lefedjenek, és lám: a recept működött. Aztán az egész valahogy átfordult, és a Cirmi Kézműves Gasztrokocsma egy vagány étterem lett, ahol az italokra sem lehet panasz.
Mind a kettőt alaposan teszteltük, és legszívesebben haza se jöttünk volna…de akkor nem tudtam volna megírni ezt a cikket nektek, hogy ti is kedvet kapjatok egy látogatáshoz.
Eredeti pho leves és brutál burgerek
Sokszor „gyanús”, amikor egy egységben egyaránt találni az étlapon hambit és pho levest, mellette pedig borjúragut és mexikói tacót. A Cirmi Kézműves Gasztrokocsma azonban rácáfol erre a sztereotípiára. Minden ételnek kellő figyelmet szentelnek, és az alapanyagokban sem ismernek kompromisszumot.
Muhammad Ali burger
Ez a burger egy igazi nehézsúlyú bajnok – a ring helyett a tányéron! 200 gramm marhahús, bacon, fürjtojás, vörös cheddar és a házi „moha szósz” összjátéka annyira ütős, hogy tutira padlóra küld az élvezettől. A lollo saláta, paradicsom, lila hagyma és savanyú uborka kombó olyan friss, mint egy frissen edzett bunyós. A házi fűszeres sült krumpli a tökéletes edzőpartner.

A pékárus KO-ról másik egységük, a Rudi és Fickó gondoskodik, de a burgerek nevét némi rejtély övezi…Annyit tudtunk meg, hogy egy fáradt, de annál inkább spontán ötletelés eredménye Szoszi Laci és a többiek.
Nguyet mama pho levese
Ha valami igazán léleksimogatóra vágysz, Nguyet Mama pho levese a te embered! Vagyis... levesed. Nguyet mama Nándiék szomszédja volt anno, és mindig híresen jó szakácsként emlékeztek rá már gyerekként is. Amikor aztán a Cirmi étlapjára levest terveztek, Nguyet mama személyesen tette tiszteletét a konyhán, hogy kamerák kereszttüzében elkészítse az addig titkos levesét. Azóta rendszeresen jár minőséget ellenőrizni a srácokhoz, akik egyszer lebuktak, hogy eltértek az itinertől, méghozzá egy sárgarépával! Az illatos, gazdag húsleves csirkével vagy hortobágyi Angus marhával készül, és már az első kanálnál úgy érzed, hogy ilyen mennyei főtt étel csak az álmaidban létezett ez idáig. Egy korty, egy mosoly, egy utazás Hanoiba – repjegy nélkül!

Csirkés pad thai
A csirkés pad thai olyan, mintha egy forró, fűszeres rizstészta ölelésébe zuhannál. A pácolt csirkedarabok omlósak és puhák, a tészta izgalmasan ragacsos, a zöldségek enyhén roppanósak: az ízek táncot járnak a szádban, mint egy thai utcai fesztiválon. Fűszeres, friss, kicsit édes, kicsit csípős – autentikus vonalról indul, de némi kompromisszumot köt a magyaros ízléssel is.

Taco-trió: mindent bele!
A taco nem kívánságműsor a Cirmiben: egy vega, egy pulled porkos és egy marhás is terítékre kerül. A trió legínycsiklandozóbb tagja szerintünk épp ez utóbbi volt, de mind a három átlagon felül teljesített.

Különterem, séfajánlat
A fenti ételek mindenki számára elérhetőek bármikor, azonban a szezonális séfajánlatokat is ajánljuk figyelmetekbe: a szuperkedves és udvarias felszolgálók készségesen meghozzák az étvágyat az aktualitásokhoz.

A vendégtér pedig szintén több, mint amennyit elsőre láttat: az alsó szinten egy nagyon fullos különterem fogadja a nagyobb rendezvényeket, társaságokat és a vad bezabálásokat – ami mellé a sörök is jól csúsznak!
Bakancslistás hely Magyarországon
Nemcsak szegedi viszonylatban, de egész Magyarországon egyedülálló az a minőség és hangulat, amit a Cirmi Kézműves Gasztrokocsma képvisel. Imádnivaló a dekor, a stílus és az az atmoszféra, amit sehol máshol nem tapasztaltunk. Az pedig, hogy mindemellé az ételektől is leesett az állunk, csakis egyet jelent: akinek kedves a hasa, annak irány a Cirmi, a brutál hambik és a gőzölgő levesek tuti titeket is dorombolásra késztetnek majd!

Cím: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 76.