Gasztro

Tényleglehetegyfagyasztottnápolyipizza?TeszteltükaMOTOújdonságát

Őszintén, ha azt halljuk, hogy „fagyasztott pizza”, legtöbbünknek nem a minőség ugrik be elsőre. Inkább valami gyors megoldás, ha hajnali háromkor már csak a hűtő fénye világít, miközben hangosan korog a hasad. A MOTO újdonsága azonban alaposan meglepett minket, mivel egy eddig nem létező dolgot valósítottak meg – ez a fagyasztott nápolyi pizza.

Aki már régebb óta követ minket, pontosan jól tudja, hogy nagy kedvencünk a MOTO kemencés, nápolyi stílusú pizzája. Több egységükben is visszajáró vendégek vagyunk, a pár éve nyitott, Rákóczi téren lévő éttermükről itt írtunk bővebben.

Most viszont egy teljesen új terepre merészkedtek: fagyasztott nápolyi pizzát dobtak piacra, amit bárki pár perc alatt megsüthet otthon. A kínálatban négy jól ismert kedvenc kapott helyet: a Cotto, a Margherita, a Salúmi és a Carlo. Természetesen a Street Kitchen bázisán is beizzítottuk a sütőt és kíváncsian figyeltük, mit tud a mirelit MOTO pizza. Az eredmény pedig minket is meglepett! 

fagyaszott-napolyi-pizza
Ez a pizza valóban hozza a nápolyi stílust (Fotó: Street Kitchen)

Ezt már nyugodt szívvel lehet pizzának nevezni. Nem csak valami olcsó, kenyértészta alapú izé, amit néha kénytelenek vagyunk annak hívni. Ez a cucc hozza a nápolyi stílust, és az átlag fagyasztott pizzás mezőnyt sok körrel veri. (Valljuk be, ez azért nem túl nehéz feladat. 😀)

Kisebb kompromisszumokkal számolni kell

A vékony tészta gyorsan kiolvad és valóban pár perc alatt megsül a forró sütőben, de csaknem ugyanilyen gyorsan ki is hűl, miután kivettük onnan. (Elképzelhető, hogy ezen segíthet egy kicsivel magasabb sütési hőfok, szóval ha bírja az otthoni sütő, nyugodtan tekerd maxra!) Ha nem kapod fel frissen a sütőből, a tészta percek alatt veszít a puhaságából, és elkezd keményedni. Szóval nem érdemes túl sokáig gyönyörködni benne, mert ez a pizza forrón az igazi – ha már nem égeted meg vele a szádat, bátran nekieshetsz.

fagyasztott-napolyi-pizza
Ez a fagyasztott nápolyi pizza egy hatalmas lépés a minőségi mirelit ételek irányába (Fotó: Street Kitchen)

Bulihoz, hétvégi mentőövnek vagy csak úgy

Ez a pizza tipikusan az a kategória, ami mindig jó, ha lapul a fagyasztóban. Ha váratlanul beállítanak a barátok, ha lusta vasárnapot szeretnél tartani vagy esetleg egy nagyobb bulira kellene valami megbízható, villámgyors kajamegoldás, a fagyasztott nápolyi pizza aranyat ér. Persze az ára magasabb, mint egy átlagos bolti mirelit pizzáé, cserébe viszont a minősége annyival jobb, hogy időnként simán megéri beruházni rá. Jó érzés, ha nem csak halrudak és mirelit zöldségek sorakoznak a fagyasztóban, hanem lapul ott valami, ami minimális energiabefektetéssel valóban gasztronómiai élményt tud nyújtani. 

Majdnem igazi nápolyi élmény otthon

Persze azt az élményt nem pótolja semmi, amikor egy nyári estén egy pizzériában ülve frissen sütött nápolyi pizzát eszel, de a MOTO fagyasztott nápolyi pizzája egy hatalmas lépés a minőségi mirelit ételek irányába.

Ha tetszett a Fagyasztott nápolyi pizza – kipróbáltuk a MOTO újdonságát cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Címkék, kategóriák