A Street Kitchen Guide kategóriái között mindig nagy verseny alakul, ki de talán a legnehezebb az, hogy a rengeteg jobbnál jobb hazai étterem és bisztró között felállítsunk egy sorrendet. Azt viszont biztosan el lehet mondani, hogy a következő helyek méltán kerültek a dobogóra.
III. helyezett: Petrányi Pince és Borterasz
A csopaki Petrányi Pince és Borterasz nemcsak mesés balatoni panorámájával, hanem a magas minőségű polgári konyhájával is könnyedén belopja magát a vendégek szívébe. Az étterem ugyanis tavaly jelentős frissítésen esett át, amikor Mede Ádám executive séfet felvették a csapatukba. Ő és Ruga Endre séf lelkiismeretesen dolgoznak a szezonálisan változó étlapon, ami helyi alapanyagokra épül. A fogások egyszerre idézik a házias ízeket és a kifinomult tálalást, amit a Petrányi borok egészítenek ki igazán. A családias hangulatú birtokon minden a minőségről és az odafigyelésről szól, a tányéron és azon túl is.

Evelin a kóstolást egy előétellel kezdte, ami nem volt más, mint házi kalács és kacsamáj. Utóbbi attól igazán karakteres, hogy a szezon gyümölcspálinkájában marinálják. De az igazi sztár a kacsacomb paradicsomos káposztával és a tarja juhtúrós sztrapacskával volt. Lezárásként pedig jöhetett egy dán csokitorta, ami nem meglepetés, hogy szintén isteni volt.
Cím: 8229 Csopak, Homokbánya út 31.
II. helyezett: Teyföl
A szentendrei Teyföl a magyar konyha tökéletes újragondolása, hagyományos ízekkel, modern tálalással és helyi alapanyagokkal. De mit is jelent ez pontosan? Ha szeretnél egyet nosztalgiázni a régi menzás klasszikusokkal, de nyitott vagy az újhullámos vonalra is, akkor ez a hely a kedvenced lesz! Az étlap rövid és magabiztos, minden fogásban érződik a séf és a tulajdonosok tudatossága, kreativitása. A Teyföl egyszerre hozza a komfortot és az újdonság erejét, pont, ahogy szeretjük.

A Teyfölben a kóstolás egy tojáskrémmel indult, majd jöhetett az előétel, a májkrémes kenyér, persze újragondolt változatban, burgonyafánkkal. Az ízélményből alig felocsúdva Evelin folytatta a sort egy paprikás csirkével, majd végül desszertként egy lúdlábtortát fogyasztott el. A finom ételek között kikért egy cold brew koktélt és egy fügelevélszörpöt is, ami tökéletes frissítő volt a nyári melegben. Evelin szavaival élve az itt kóstolt ételek: könnyedek, mesések és festőiek.
Cím: 2000 Szentendre, Városház tér 2.
I. helyezett: Iszkor
Végül, de nem utolsósorban a Bükk szélén megbújó Mályinka településen jártunk. Pontosabban az Iszkor bisztróban, ahol Pohner Ádám vezetésével egy letisztult, természetközeli konyha bontakozott ki. Itt minden a szezonról és a környék alapanyagaiból kihozható maximumról szól. Ádám és párja, Kun A. Luca egyik családi látogatásuk során teljesen beleszerettek az eladóvá vált egykori kocsmába, és létrehoztak valami olyat, amit legalább egyszer neked is át kell élned. Az Iszkor nemcsak egy bisztró, hanem büszke szemléltetése a helyi termelők, vadászok és kézművesek együttműködésének.

Az első finomság, amit lehetőségünk volt megkóstolni, a vaddisznókrokett volt, ez egy kívül ropogós, belül könnyű és habos előétel. Levesként jöhetett egy hideg krémleves vajtökből, amit a helyi sajt tett igazán különlegessé. De itt nem álltunk meg, ugyanis ezután jött csak a hortobágyi húsos palacsinta, aminek a tetejéről nem sajnálják a tejfölt. Evelin szerint ezt volt a legjobb hortobágyi palacsinta, amit valaha evett. Ha már helyben voltunk, akkor nem maradhatott ki a lillafüredi pisztráng és a kapros cukkinis lasagne sem. A napot pedig egy gyönyörű és újszerű Rákóczi-túrós zárta.
Cím: 3645 Mályinka, Lillafüredi utca 2–4.