A piacozás ugyan nem való mindenkinek, de érdemes kipróbálni, könnyen rá lehet kapni az ízére. Boti bevette a kecskeméti piacot, hogy feltérképezze, milyen finomságokra lehet ebben az átmeneti időszakban lecsapni.

Elő-előfordulhatnak még a nyári termények a piacokon, mint a dinnye vagy a kukorica, de többségben egyértelműen az ősziesebb alapanyagok vannak. Ennek a pár hónapnak a sztárja természetesen a sütőtök – ami egy elképesztően sokszínű alapanyag: édesen, sósan, ételekbe, italokba, mindenhogy szerethető. De érdemes lecsapni édesburgonyára, csicsókára, céklára, sárgarépára, kelbimbóra – igazán színessé lehet tenni velük a hétköznapokat.

Gyümölcsök tekintetében lehetetlen kedvencet választani, a bogyós gyümölcsök érája lejár, jön helyettük a szőlő, a szilva, az alma és a körte. A barack is még finom és ízes, a füge pedig ilyenkor a legjobb! Ha különlegesebb alapanyagokra vágyik az ember, ott a birsalma, de a magvakról sem szabad megfeledkezni, ilyenkor érdemes betárazni dióból is.
Na de nézzük, Boti miket szerzett be a kecskeméti piacon: