Kell sütőpor a piskótába? – időről időre felmerül a kérdés, hiszen lehet találni olyan recepteket, ahol raknak bele, és olyanokat is, ahol nem szerepel a hozzávalók között. A tökéletes piskóta könnyed, légies, de mindemellett rugalmas is. Az elkészítése nem túl bonyolult, de arra a pár lépésre, amiből áll, igenis oda kell figyelni.
Nem kell sütőpor a piskótába
Ha egy klasszikus piskótatésztát készítetek, nyugodtan kihagyhatjátok belőle a sütőport, ugyanis a tojás felel azért, hogy könnyed legyen a tészta. Nagyon fontos, hogy a tojásokat külön kell felverni, a fehérjét kemény és stabil habbá, amivel utána csak óvatosan szabad dolgozni, nehogy összetörjön. A legismertebb próbája annak, hogy megfelelő keménységű-e a fehérje, az, hogy megnézitek, mennyire stabilan marad a tálban. Akkor jó, ha bátran a fejetek fölé tudjátok fordítani. :D
Azonban az sem ördögtől való, ha inkább biztosra mennétek, és egy kis sütőport is raktok a tésztába, így is tökéletes sütit készíthettek. Fontos azonban, hogy ne vigyétek túlzásba – és ezzel sem ússzátok meg a tojás alapos felverését, hiszen az adja a lelkét a sütinek.
Itt találtok egy klasszikus sütőpor nélküli receptet, itt pedig egy sütőporosat is.
