Street Kitchen Guide

AzóbudaiPipacspékségegybelvárosiegységgelbővültmeglátogattukaKisPipacsot

A KisPipacs a III. kerületi, sokak által jól ismert és kedvelt Pipacs Pékség új egysége, melyet a belvárosban élők, dolgozók és a diákok számára álmodtak meg. A család három tagja – Kovács Barbara és lányai, Lili és Füzike – törzsvásárlóként régóta rajongott az eredeti Pipacs-minőségért, és végül úgy döntöttek, elhozzák a népszerű termékeket és színvonalat a Kálvin tér környékére is.

Ha kenyérről van szó, az óbudai lakosok számára a közel 10 éve alapított Pipacs pékség a nagy favorit. Organikus, bioalapanyagokból készülő kenyereik, pékáruik méltán váltak a környékbeliek kedvencévé. Barbara és lányai számos pékség portékáit kipróbálták, és ahogy oly sokan mások, ők is a Pipacs kenyerei mellett tették le a voksukat.

Kispipacs Belváros
Fotó: Szilágyi Nóri

Mikor Füzike a Kálvin tér környékére költözött, akkor szembesültek vele, hogy nem is olyan könnyű a közelben jó pékséget találni, pláne, ha suli vagy munka után szeretne kenyérhez jutni az ember lánya. Barbaráék pedig gondoltak egy merészet, megkeresték a Pipacs tulajdonosait az ötletükkel, miszerint: mit szólnának, ha nyitna egy kisebb Pipacs a belvárosban, a megszokott minőséget kínálva? A megvalósítás sem váratott sokáig magára. 2025 márciusában meg is nyílt a KisPipacs, hogy reggelente és délután friss, ropogós kenyerekkel és bagettekkel kényeztessék az éhes vásárlókat.

Kispipacs Belváros
Fotó: Szilágyi Nóri

Barátságos kiszolgálás

A kis méretű üzlethelyiség eklektikus belső térrel várja a betérőket. Pipacsmotívumokkal, fekete‑fehér fotókkal és egyedi kerámiadíszekkel például Eiler Dóra műalkotásával a pult lábánál igyekeznek még barátságosabbá tenni az enteriőrt. A szakajtókba, kosarakba és a pultba minden reggel, még a nyitás előtt megérkeznek a frissen sült péksütemények: ropogós kiflik, illatos bagettek és aranybarna kenyerek. Kora délután újabb adag kenyér érkezik a Pipacs pékségből, hogy a munkából vagy egyetemi órákról hazatérő vásárlók is friss kenyérrel térhessenek haza.
A sajtos-sonkás, puha tésztás, vajas croissant az egyik legnagyobb közönségkedvenc a sós kategóriában. Az édesben a túrós batyu, a szilvás papucs és a vaníliás krémmel töltött, diós csiga között folyik a képzeletbeli harc a dobogóért.

Barbara és lányai szendvicsekkel is készülnek. Kacsamájas, sonka, vagy épp mozzarella kerül a bagettekbe és croissant-okba.

Kispipacs Belváros
Fotó: Szilágyi Nóri

Ideiglenes hátrányok

A KisPipacs egyetlen hátránya egyelőre , hogy mivel az üzlet frissen nyitotta meg kapuit, a napi forgalom egyelőre nehezen kiszámítható. Előfordulhat, hogy egy váratlan nagyobb vásárlás miatt délelőtt 9-10 órára már elfogynak bizonyos péksütemények, vagy éppen a kifli. Azonban ahogy a mindennapi működés lassan beáll, az ellátás is kiegyensúlyozottabbá válik – a cél természetesen az, hogy a nap minden szakában jusson friss péksüti mindenkinek.

Kispipacs Belváros
Fotó: Szilágyi Nóri


Ha zseni kenyérre vágysz, irány a KisPipacs

A KisPipacs nem keres világmegváltó újításokat: kedves kiszolgálással vár bennünket, kézműves péksüteményeket nyújt egy barátságos, belvárosi környezetben. Ráadásul kiskedvenceddel is érkezhetsz bátran, ugyanis a KisPipacs kutyabarát. 

Ha Budapesten jársz a Kálvin tér környékén, egy túrós batyura vagy délutáni szendvicsre, kenyérre mindenképpen térj be hozzájuk!

Kispipacs Belváros 5
(Fotó: Szilágyi Nóri)

A vásárlóbarát nyitvatartásnak köszönhetően hétköznap reggel 7:30-tól, egészen 18 óráig várják a vásárlókat, szombaton és vasárnap viszont sajnos zárva tartanak. 


Ha tetszett a KisPipacs: az óbudai Pipacs pékség egy belvárosi egységgel bővült cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!