Street Kitchen Guide

Shoppinghelyettsushi:ígykötöttünkkiegyfüstölgősushihajómellettBudán

Veletek is előfordult már, hogy bevásárolni indultatok, és egy méretes sushihajó mellett kötöttetek ki? Eddig velünk sem, de a Rózsadomb Centerben 2025 tavasza óta könnyű elcsábulni az ázsiai konyha szerelmeseinek.

A Magi Buda a pláza alsó szintjén nyílt, de napos teraszának és dizájnos belső részének köszönhetően egyből egy minőségi ázsiai étterem benyomását kelti. Egy abszolút különálló, kifejezetten exkluzív, mégis kötetlen hangulatú hely, ahol a japán konyha fúziós vonala hódít.

A Magi egy mozaikszó

A Magi neve nem a közismert fűszermárkáról kapta a nevét, és nem is a mágikus szóhoz van köze: a két tulajdonos, Maghji és Giang nevéből ered.

(Fotó: Karaba Tündi)
(Fotó: Karaba Tündi)

A mágikus vonalat viszont nem vetném el: az ételek tényleg varázslatosak, ahogy az enteriőr is magával ragadó. A lámpabúráktól kezdve a pálcikatartóig minden részlet lenyűgöző, de a hab a tortán, avagy a kaviár a sushin a színes és izgalmas kínálat.

Grillezett garnélától a füstölgő sushi combóig 

Nem csupán a sushi miatt érdemes felkeresni a Magit, de egyszerre érdemes egy dologra fókuszálni, és inkább többször elmenni: egyszer levest, egyszer tésztát, egyszer pedig sushit kóstolni. Mi azonban fekete öves tesztelőként egy alkalomba sűrítettünk mindent, amit csak tudtunk, de végül egy ételt mégis kihagytunk. Mi volt az? A cikk végén eláruljuk, és azt is, hogy visszatérünk-e miatta!

Garnéla és mentai szósz

Az előételek közül egy különleges tengeri gyümölcsöt választottunk, ami a grillezett garnéla volt. Ilyen formában még nem találkoztam vele, úgyhogy a helyi erők segítségét kértem, hogy ugyan, ezt hogy eszik? A képről kiderül, de le is írom, hogy a villás megoldás a legkézenfekvőbb. Ide a pálcika kevés lesz! Az ízekre pedig nincs elég szavam: a krémes umamibomba egészen elképesztő kezdés egy ázsiai lakomához!

(Fotó: Karaba Tündi)
(Fotó: Karaba Tündi)

Bao bun burger

Furcsa lenne egy klasszikus kézműves hambit látni a Magi menüjén, de a párolt rizslisztes zsemlében tálalt puha héjú rák felér egy burgerrel. Nagyon bizarr, hogy tényleg az egész rák ehető „szőröstül-bőröstül”, ebben az esetben ollóstul-lábastul. Szarvasgombás majonéz, chili és az elmaradhatatlan ázsiai zöldfűszer, sokak mumusa, a koriander jön hozzá még.

(Fotó: Karaba Tündi)
(Fotó: Karaba Tündi)

Yaki udon

Lazac, marha, kacsa, csirke, sertés, tofu vagy garnéla is kísérheti a vastag japán tésztát. Ami fix hozzá, az a shiitake gombás szósz és az enyhén ress, de nem nyers párolt zöldségek. A búzalisztből készült udon Japán egyik legnépszerűbb körete, ami ránézésre nem tűnik kiadósnak, de nagyon laktató. Nem csak a mennyiséggel, az ízekkel is eltelítődünk: a krémes gombamártás egészen egyedi, de könnyen befogadható azoknak, akik nyitottak az újszerű ízekre.

(Fotó: Karaba Tündi)
(Fotó: Karaba Tündi)

A Magi meglepetése: sushi combo

Nemrég egy másik ázsiai helyen hasonló füstölgős sushihajós megoldást kóstolhattam, ami a Magi Buda étlapján sushi combo néven szerepel. A Magi verziója annyiban tér el, hogy itt a „Surprise for 2” nevű tétel tényleg meglepetés: az étlapon szereplő sushikat tartalmazza, de a séf által összeállított kombinációban.

(Fotó: Karaba Tündi)
(Fotó: Karaba Tündi)

Az ár fix, 2025 márciusában a sushihajó 24 tagú legénysége 24 500 forintba került. A minőségre és a körítésre való tekintettel kifejezetten jó ár-érték arányú.

A Magi Buda elkötelezettsége a friss alapanyagok iránt már az előző ételekből is egyértelmű volt számunkra, a sushi viszont végérvényesen bebizonyította, hogy nincs kompromisszum a drága hozzávalók esetében sem. A halak omlós húsa, a puha avokádó és a roppanós zöldségek mind elengedhetetlenek a profi sushihoz, amit a laza szerkezetű rizs koronáz meg.

(Fotó: Karaba Tündi)
(Fotó: Karaba Tündi)

Egyetlen negatívumként a wasabit hoznám fel: annyira enyhe volt, hogy szinte nem is csípett. Ellenben valószínűleg ez is természetes alapanyagokból, házilag készül (a színe alapján legalábbis), így lehet, hogy ez volt az erőtlenség oka – ami ebben az esetben már pozitívum.

Desszertre sem lehet panasz

Bár az ázsiai gasztronómia nem éppen desszerthangsúlyos, a tulajdonosok másik vendéglátóegységükből okulva a Magi konyháján erős édességkínálatot terveztek. Mi egy jázminteás panna cottát kóstoltunk, ami virágos, üde ízével egészen egyedülálló élményt nyújtott. A gyümölcsök zamata nem délibáb: egészen távoli, déli országokból érkezik a mangó és minden különlegesség, amit az ételekben és italokban felhasználnak.

(Fotó: Karaba Tündi)
(Fotó: Karaba Tündi)

Kimaradt a leves

Ezúttal nem kóstoltam levest, pedig kifejezetten vonzó a menün szereplő többféle miso. Az „okosok” szerint nyáron szerencsés a kánikula elviselésére néhány kanál forró lé! Terveim szerint a Magi Buda idilli teraszán elkanalazok majd egy tányérral: kifejezetten vonz a miso ramen sertéscsászárral, kukoricával, tojással és ramen tésztával.

A Magi grandiózus, de szerethető

A pici és családias helyeket is imádjuk, de mindig öröm, ha egy impozáns, látványos és minőségi étterem nyitásáról értesülünk, mint amilyen a Magi Buda. Az ázsiai gasztronómia évek óta egyre felkapottabb Budapesten, de a pho leves és a tészták mellett szerencsére a sushi is egyre több helyen hódít. Bár a Magi első hallásra, látásra „sznob” helynek tűnik, a hangulat egyáltalán nem feszengős, amihez a barátságos kiszolgálás is hozzájárul. Mi örömmel visszatérünk máskor is, ha a belvárosból kiszakadva keresünk autentikus és kreatív ázsiai konyhát.

(Fotó: Karaba Tündi)
(Fotó: Karaba Tündi)

Cím: 1025 Budapest, Törökvész út 89.

Ha tetszett a Magi Buda: shopping helyett sushizás cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!