Gasztro

3módszer,amivelmegmenthetőakihűltpizza

Heti (minimum) egy pizza nálatok is alap? Akkor biztos, hogy találkoztatok már a problémával, amikor másnap a megmaradt szeletek mikrózás után élvezhetetlenek lesznek. De ez nem szükségszerű! Csak a mikrót kerüljétek, mutatjuk, helyette mi menti meg az olasz kedvencet. Jöhet a pizza melegítése, háromszor!

Az újramelegítés mellett az sem mindegy, hogyan tároljuk a megmaradt szeleteket. A pizzásdoboz helyett egy alufólia szuper megoldás, mert jobban véd a kiszáradástól, ráadásul kevesebb helyet is foglal a hűtőben. 48 órán belül azért javasolt megenni az utolsó morzsát is, de ha nem rajongtok a hideg pizzáért, így melegítsétek újra!

A pizza melegítése sütőben

A legjobban bevált módszer a sütős újramelegítés. Az alufóliás csomagolást elég csak lazán kibontani, így a mosogatást is megspóroljuk!

  1. A sütőbe tegyünk egy pizzakövet vagy egy sütőlapot, és melegítsük elő 260 fokra.
  2. Tegyük a pizzát a sütőbe 3-4 percre.
  3. Ha szeretnénk, turbózzuk fel egy kis extra reszelt parmezánnal, bazsalikommal vagy chilipehellyel még forrón, hogy beleolvadjon a folyós sajtba!
margarita pizza
Margarita pizza

Air fryerben

Az air fryer lényegesen gyorsabban előmelegszik, mint egy sütő, viszont hátránya, hogy egyszerre csak 1-2 szeletet tudunk újraéleszteni. Az alufóliát sütés előtt vegyük le! 

  1. Az air fryert melegítsük elő 175 fokra.
  2. Tegyük bele a szeleteket átfedés nélkül.
  3. 3-4 percig hagyjuk, hogy a forró levegő tegye a dolgát.

A pizzával működik, de van 5 dolog, amit ne tegyél az air fryerbe!

A pizza melegítése serpenyőben

Nem kell sütő vagy air fryer, egy rántottasütő serpenyő is kiválóan alkalmas pizzamelegítéshez. Egy apró trükkel ugyanolyan olvadt lesz a sajt, és ropogós a széle, mintha most szedték volna ki a kemencéből!

  1. Melegítsük elő a serpenyőt közepes hőfokon.
  2. 2-3 perc alatt forrósítsuk fel a pizzát, amíg a szélei picit elkezdenek színt kapni.
  3. Tegyünk a serpenyőbe fél teáskanál vizet, majd gyorsan fedjük le.
  4. A fedő alatt képződő gőz csodát tesz: 30-60 másodperc alatt megolvasztja a sajtot. A víz viszont teljesen elpárolog, így nem marad szottyos a pizza tésztája sem.
Expressz serpenyős „pizza

Mikrózni SOHA!

A mikró a lehető legrosszabb alternatíva, ugyanis nem egyenletesen melegíti a szeleteket. Kiszárítja a széleket, a sajt viszont nem olvad meg kellőképp. A fenti módszerekkel jobban jártok, úgyhogy ne akarjátok feltétlen megúszni ezt a plusz néhány perces munkát, ha kedves nektek a pizzátok! 

Kedvet kaptatok egy kis pizzasütéshez, hogy legyen mit melegíteni? A pizza melegítése előtt készítsétek el ezeket a recepteket:

Songoku pizza

Margherita pizza

Alap pizzatészta receptje

Forrás: Insider

Fotók: Street Kitchen, Shutterstock

Ha tetszett a pizza melegítése 3-féle módon: sütőben és máshogy cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!