Hirdetés

„Sokan megélhetési vegánnak tartanak” – interjú Steiner Kristóffal

Hirdetés

„Sokan megélhetési vegánnak tartanak” – interjú Steiner Kristóffal

Hirdetés
Steiner Kristófot valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen lassan 15 éve láthatjuk folyamatosan a képernyőn és olvashatjuk cikkeit a legváltozatosabb témákban. Az utóbbi időben egyfajta vegán nagykövetté nőtte ki magát, folyamatosan süt-főz és a tudatos táplálkozás hatalmas szószólója.
Hirdetés

Kristóf tíz éve folytat vegán életmódot. A változást egy, a kutyájával kapcsolatos személyes élmény és az a gondolat indította el, hogy miért van az, hogy amíg az egyik állatot óvjuk, féltjük, addig a másikat fehér kesztyűs pincérek rakják elénk tányéron. A tényleges elhatározása növényi étrendre való áttérésre másfél évvel később született meg. 

Beszélgettünk a kezdetekről, és hogy milyen nem várt tapasztalatai voltak az életmódváltással. Hogyan nyílt ki számára egy új világ és milyen pozitív hatások érték ezzel kapcsolatban.

Szóba került az örök ellentét a húsevők és a vegánok között, de arra is kitértünk, hogy egyes vegán csoportokon belül is bőven akadnak nézetkülönbségek. Ezenfelül azt is megtudtam, hogy bizonyos emberek szerint létezik egy olyan szakma, hogy valaki „megélhetési vegán”. 😀 

Szó volt még arról is, milyen változásokat tapasztal a budapesti vegán színtérben. Milyen hatással van az egyre népszerűbb növényi étrend térhódítása az éttermekre, a tulajdonosi attitűdre, és mik azok a területek, ahol úgy tűnik, megrekedtünk egy szinten. 

Hallgassatok minket Apple podcasttel és Spotify-on is!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?