Hirdetés

Az SK arcok kedvenc helyei

Az SK arcok kedvenc helyei

Hirdetés
Felmerülhet a kérdés, hogy ha éjjel-nappal a kaja körül forog az életük, vajon hova járnak el szívesen az SK arcok. Nos, mindenkit kifaggatam, volt, aki azonnal rávágta, volt, aki napokig emésztette a kérdést, de végül mindenkinek sikerült megnevezni azt a helyet, ahol a leggyakrabban össze lehet vele futni!
Hirdetés

Lilla – Pintxo 

Mióta Lilla először betette a lábát a Pintxóba, azóta nem tud elszakadni. 😀 Gyakorlatilag hetente megfordul itt, és aztán másnap lelkesen meséli, hogy „nem tudjátok elképzelni, milyen jót ettem tegnap a Pintxóban!!” Kedvencei a patatas bravas, a gazpacho és a garnéla. Egyébként ezt a helyet már magam is teszteltem – itt írtam róla bővebben –, és én is úgy gondolom, hogy az egyik legjobb tapaslelőhely a városban, ráadásul azóta bővült az étlapjuk, szóval mindenképp érdemes elnézni. 

Cím: 1053 Budapest, Henszlmann Imre utca 1. 

Fotó: Mudra László

Nóri – Fellini Római Kultúrbisztró

Akik követik Nórit Instán, azoknak bizonyára nem újdonság, hogy amellett, hogy finomabbnál finomabb sütikkel kényezteti a szerkesztőséget, nagyon szeret sportolni. Végül is mi lehet jobb taktika annál, hogy te bombára gyúrod magad, miközben felhizlalod a körülötted lévőket? 😀 Amikor az idő engedi, akkor biciklire pattan és kiteker a barátnőivel a Rómaira, ilyenkor mindig a Fellini előtt pihennek meg. Mivel Nóri imádja a gin tonicot, az tutira lesz a kezében, ha esetleg itt futtok össze vele, de az itt kapható krémválogatást is nagyon szereti. 

Cím: 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 5.

Fotó: Facebook/Fellini Római Kultúrbisztró

Zé – Nagyszénás Menedékház étterem

Mivel közel lakik, Zé gyakran ugrik be ide enni, mert az alapanyagok mindig frissek, az étlap változatos, a sör pedig jéghideg. Az egyszerű streetfood kajáktól, a bisztróételeken át a heti menüig minden van, így nem véletlenül állati népszerű a környéken élők körében. Zé esküszik az itteni hamburgerre és pizzákra, de egy kemencés palacsintára is bármikor szívesen elcsábul.

Cím: 2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos utca 65.

Fotó: www.nagyszenasmenedekhaz.hu

Ákos – Volt egyszer 

Ákosból alig bírtam kihúzni valamit, mert állítása szerint ő nem szokott eljárni enni, inni csak akkor iszik, ha bulizni megy, szabadideje nagy részét pedig a konditeremben tölti. Mondjuk, ha valaki úgy főz, mint ő, ott bizony magasan is van a mérce. Viszont mikor hazalátogat a családjához, szívesen iszik egy kávét a Volt egyszer teraszán. Meghitt kis kuckó a belvárosban, ahol nemcsak isteni a kávé, de egy mosoly is mindig jár hozzá. Ha Debrecenig nem utaznátok el kávéért, készítsetek egyet Ákossal! 

Cím: 4024 Debrecen, Piac utca 16.

Fotó: Facebook/Volt egyszer

Lajos – BIANG Bisztró 

Lajost a klasszikus ízek és a magyar konyha rendíthetetlen helytartójaként ismerhettétek meg az SK bázison. Ez így is van, de korántsem jelenti azt, hogy ne szeretné más országok ételeit. Az ázsiai például nagy kedvence, hiszen imádja a pikáns ízeket, amit a saját főztjébe is gyakran belecsempész. Viszont ha arról van szó, hol egyen igazán jó keleti kaját, akkor csakis a csarnok melletti BIANG Bisztró jöhet szóba! 

Cím: 1093 Budapest, Vámház körút 5. 

Fotó: Facebook/Biang Bistró Vámház körút

Jani – Fekete

Mondanunk sem kell, hogy Jani tipikusan az az ember, aki folyamatosan jön-megy, egyetlen pillanatra sem áll le. Ha épp nem burgerpápáskodik, akkor pizzamennyországokat nyit. Nem csoda hát, ha szüksége van lendületre, amit gyakran az Astorián található éttermeivel szemben lévő Feketében szerez be, kávé formájában. Az üzlet mindössze 11 négyzetméter, de azt mind szétfeszíti a jó kávé iránti elhivatottság. Ha jó az idő, akkor a teraszon is szürcsölheted a feketédet. Bárhogy is iszod, biztosan találsz kedvedre valót, és ha még ennél is valamit, mindennap friss, házi sütivel várnak. 

Cím: 1053 Budapest, Múzeum körút 5. 

Fotó: Facebook/fekete

Juca – Kőleves Kert 

Onnantól kezdve, hogy áprilisban megnyit a kert, én gyakorlatilag az őszi zárásig ki sem teszem innen a lábam. Ez kis részben annak köszönhető, hogy egy nagyon kedves barátnőm itt az üzletvezető, nagyobb részben meg annak, hogy szerintem a Kőleves Kert egy belvárosi békesziget. Imádom a színes bútorokat, a függőágyakat, de leginkább azt, hogy mindig tele van kutyával. Sajnos egyre kevesebb az olyan kerthelyiség, ahova be tudsz menekülni a rohanós hétköznapokban és kicsit lelassulhatsz, de ez pont ilyen. A másik, ami miatt nagyon szeretem, hogy bár már 7 éve folyamatosan itt rontom a levegőt, még soha nem volt probléma a vendégekkel, egyszerűen mindenki jó fej. Az pedig még egy hatalmas pluszpont részemről, hogy ki vannak tiltva a legény- és lánybúcsúk, így egész biztosan nem fog a szomszéd asztalnál 16 gatyarészeg angol üvöltözni délután 4-kor. 

Cím: 1075 Budapest, Kazinczy utca 41. 

Fotó: Facebook/Kőleves

Györgyi – Pizza, Kávé, Világbéke

Györgyinek tulajdonképpen nincs kedvenc helye, mert úgy gondolja, minden hangulathoz és eseményhez más hely dukál. Nagyon szerencsések vagyunk, hiszen az a munkánk, hogy új helyeket fedezzünk fel, így ő is állandóan éttermekbe jár és kóstol. Két olyan dolog van, ami nélkül nem tud élni: a pizza és a kávé. Ezt pedig legjobban a Dudás testvérek egyik étterme, a miskolci Pizza, Kávé, Világbéke egyesíti számára. 

Cím: 3525 Miskolc, Széchenyi út 19.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?