Magna Gergő szolnoki lokálpatrióta, de a kezdetekben közel sem a vendéglátás fele kacsintgatott, hanem komolyan küzdősportolt. De hogy lett valaki fekete öves karatésból arany öves palacsintamester? Jöjjön az Endorfin Óriáspalacsintázó története!
Az Endorfin Óriáspalacsintázó egy baleset „következménye”
„Sokáig versenyszerűen karatéztam, élsportoló voltam, a mozgás körül forgott mindenem. Aztán volt egy autóbalesetem, és ott megváltozott az életem” – kezdi mesélni Gergő.
A szerencsétlenség után egyre csak azon agyalt, milyen üzletbe vágjon bele… és egyszer csak megfogalmazódott benne a tökéletes terv.
„Mindig szerettem a palacsintát, ahogy mindenki más is, viszont az volt a tapasztalatom, hogy mindenhol csak elkérik az árát, de a legtöbben nincs semmi” – meséli Gergő.
2017. december 11-én megnyílt az Endorfin Óriáspalacsintázó Szolnokon, ahol egész biztos, hogy sosem volt és nem is lesz panasz „üres” palacsintákra! A legérdekesebb viszont, hogy a klasszikus sós és édes óriáspalacsinták között megbújik egy luxusváltozat is, az aranyozott palacsinta.
Ezt tudja a prémium arany óriáspalacsinta
Fontos megjegyeznem, hogy a hely alapvetően csak kiszállítással üzemel, így a tányéros tálalás kifejezetten nekünk szólt.
Számomra kicsit furcsa is, hogy egy ilyen drága ételt egy tipikus műanyag dobozban szállítanak, és nem félnek, hogy baja esik. Gergőéknek viszont saját futárszolgálatuk van, akik maximális odafigyeléssel kézbesítik a drágaságot úgy, hogy élvezeti és vizuális élményéből se veszítsen, otthon pedig a kedvenc tányérunkról tudjuk enni. (Személyes átvétel szintén választható.)
A külső borítás igazi 24 karátos arany. Ne aggódjatok, ehető, koktélokban vagy pezsgőkben is használják, sőt! A híres Salt Bae dubaji éttermében aranyozott steak is kapható – ez volt Gergő egyik inspirációja, csak hús helyett ő a kedvenc desszertjét foglalta aranyba. Az aranylapocskák, amiket a nagyker egyébként széfben tárol, teljesen íztelenek, és nem lehet túladagolni. Több pozitív egészségügyi hatása is van, bár valószínűleg nem egy ilyen kalóriabombával kombinálva.
A töltelék szintén prémiumnak számít: Olaszországból rendelt pisztáciakrém, fehér csokis krokant praliné és közel 100 gramm durvára vágott pisztácia kerül bele. A palacsinta maga 40 cm átmérőjű, így el tudjátok képzelni, hogy bőőőven jut a töltelékből, nem csak ímmel-ámmal.
Szerintem ez az adag minimum kétemberes, de megkockáztatom, hogy 4-en is ehetik. Nagyon tömény és igencsak édes, úgyhogy alacsony vércukorral érkezzetek, mert ez tuti felnyomja az egekbe!
Ha kimatekozzuk, nem sok haszon van rajta, ugyanis a töltelékek eléggé drágák, viszont még így is sokkoló a 17 ezer forintos ár. Ha viszont van lehetőségetek és alkalmatok, tegyetek egy próbát egyszer az életben! A nehezítés, hogy ugye csak kiszállítás van – szóval vagy kerestek egy szimpatikus piknikhelyet valahol Szolnokon, vagy hazaszállítjátok, mint egy műkincset. Amíg teszteltük a helyet, egy sima kedd délután is futott be rendelés az extravagáns óriáspalacsinta-különlegességre. Ennél kézzelfoghatóbb bizonyíték nincs is, hogy tényleg van kereslet az aranyárban (és tényleg!) mért édességre.
200-féle palacsinta a cél
Jelenleg 120-féle óriáspalacsinta van az Endorfin Óriáspalacsintázó kínálatában, de Gergő célja a 200-as álomhatár elérése. Az édes palacsinták népszerűbbek, mint a sósak, így mi is megkóstoltunk még két felkapottat. A frissen sült óriáspalacsinták tésztája szinte csak arra szolgál, hogy egyben tartsa a krémes töltelékeket: itt is igaz, hogy a belső számít igazán!
Az egyik egy mogyorós csokikrémmel és különböző csokikkal töltött darab, amit kétféle csokiöntettel és csokiforgáccsal díszítenek.
A másik trendi óriáspalacsinta alapja vaníliás túrókrém, de kerül bele mogyorókrém, karamellkrém, vaníliapuding, rá pedig csokiöntet, karamellöntet és tört mogyoró.
Aggodalomra semmi ok: nem faltam fel mindet, éppen csak kóstoltam őket, és professzionálisan hazaszállítottam mind a hármat.
Az arany palacsinta tényleg drága, de más is van
Az Endorfin Óriáspalacsintázó ikonikus óriáspalacsintája egyértelműen a prémium arany palacsinta. Aki viszont nem akar közel 20 ezer forintot otthagyni egy darab édességre, az vessen egy pillantást a menü többi elemére is. 950 forinttól kezdődően találunk édesnél édesebb, cuccosnál cuccosabb, fullosnál fullosabb óriáspalákat! Átutazóban érdemes lecsapni egyre, garantáltan izgalmasabb, mint egy basic szendvics vagy csoki a benzinkútról.
Az Endorfin Óriáspalacsintázó címe: 5000 Szolnok, Ady Endre út 10.
Ha tetszett az Endorfin Óriáspalacsintázó cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramonés Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!