Hamarosan megnyitja kapuit a Time Out Market Budapest, amely a Time Out magazin nemzetközi koncepciójának legújabb állomása lesz. A Corvin Palace felújított épülete összesen tizenegy gasztronómiai egységnek ad majd otthont, ahol Budapest, valamint a környező régiók legizgalmasabb séfjei és vendéglátósai sorakoznak fel egy tető alatt. A korábban bejelentett négy étterem mellé most újabb öt kiváló hely csatlakozását jelentették be – köztük Michelin-csillagos séf, balatoni ízek, tenger gyümölcsei, ikonikus burgerek és magyar borok is helyet kapnak.
Új nevek a palettán – még színesebb lesz a Time Out Market Budapest
A legfrissebb tájékoztatás szerint a következő öt étterem is csatlakozik a kínálathoz:
CANTEEN by Pesti István: Michelin-csillagos séf érkezik Budapestre
Pesti István neve garancia a minőségre. A hazai fine dining meghatározó alakja eddig elsősorban a vidéki gasztronómia élvonalát erősítette: a tatai Platán Gourmet Étterem élén két Michelin-csillaggal emelte új szintre a magyar konyhát. Most azonban egy teljesen új, kifejezetten Budapestre tervezett koncepcióval érkezik a fővárosba. A CANTEEN a Time Out Market Budapest keretein belül mutatkozik be, célja pedig, hogy a klasszikus magyar ízeket – mint a gulyás, a borjúbécsi vagy az almás pite – modern, közérthető formában, letisztult stílusban hozza közelebb a városi közönséghez. A séf ezzel a projekttel végre a budapesti gasztrotérképre is felkerül.

Casa Christa: balatoni életérzés a belvárosban
A Casa Christa a Balaton-felvidék gasztronómiáját és hangulatát hozza el a főváros szívébe. Az előzetes információk alapján szezonális alapanyagokra, friss halakra és könnyed, nyári ízekre épülő kínálatra számíthatunk. Ha valóban sikerül átadni azt a balatoni életérzést, amit mi is megtapasztaltunk már tőlük (nem véletlenül kaptak helyet a legújabb Street Kitchen Guide-ban is), akkor egy igazán különleges színfoltja lehet a Time Out Market Budapestnek.

Bigfish: tengerparti hangulat a pesti forgatagban
A halas ételek rajongóinak nem ismeretlen a Bigfish neve, hiszen régóta stabil szereplője a főváros gasztronómiai színterének. Mi magunk is teszteltük a kínálatukat még a járvány ideje alatt – akkor házhoz szállítva kóstoltuk végig a friss halakat és tengeri fogásokat, és már akkor is meggyőző volt az élmény. Most a Time Out Market keretein belül is bemutatkoznak, várhatóan a megszokott magas minőséggel és szezonális, friss alapanyagokra építve. Akár fish & chipsre, akár grillezett tintahalra vagy klasszikus kagylós fogásra vágyik az ember, a Bigfish jó eséllyel hozza majd azt, amit egy menő halas helytől remélni lehet.

Tuning Burger: ikonikus burgerek új környezetben
A Tuning Burger az egyik legismertebb név a budapesti burgerkultúrában, és most a Time Out Market Budapest kínálatában is helyet kapnak. Kézműves burgereikkel, egyedi szószaikkal és prémium alapanyagaikkal évek óta a helyi street food világ meghatározó szereplői. Mi magunk is beválasztottuk őket a tavalyi Street Kitchen Guide top 3 burgerezője közé, így külön öröm számunkra, hogy ez a kiemelkedő minőségű burgerező is része lesz egy olyan helynek, ahol a lazaság és a gasztronómiai igényesség kéz a kézben jár.

A hazai borvilág legjava egy helyen
Nemcsak izgalmas éttermekkel, hanem koccintanivalókkal is készül a Time Out Market Budapest – bor például biztosan lesz, méghozzá nem is akármilyen. A hazai borvidékek legizgalmasabb tételei, klasszikusok és felfedezésre váró borászatok egyaránt szerepelnek majd a Wines of Hungary borbár kínálatában. A választásban sommelier-k segítenek, a tematikus kóstolók pedig havonta új arcát mutatják majd a poharakba kerülő italoknak.

Ha minden a tervek szerint halad, már nem kell sokat várnunk: a Time Out Market Budapest várhatóan 2025 őszén nyitja meg kapuit. Ti is várjátok már, hogy lehessen kóstolni?