Biztos többen hallottátok már, hogy először a szemünkkel eszünk – sokkal jobban esik minden falat, ha még szép is a kaja. Pszichológiai háttere is van ennek: nem mindegy, milyen színeket választunk, és mennyi időt töltünk a tálalással. Például feldobhat a piros, megnyugtathat a zöld szín. Ezekhez a receptekhez nem kell konyhatündérnek lenni, hiszen egy salátát egyszerűen össze lehet hozni, a hozzávalók pedig adják magukat a tökéletes összképhez!
Vadulós kelbimbósaláta
Vadulós, bizony, mert a kelbimbó sokkal többet is tud, ha bele van forgatva a narancsos vinaigrette-be. Nemcsak ízre hozza a tutit ez a sali, de a répával szuperjó kontrasztos színek lesznek a tányérodon!
Körtés-parmezános saláta
Nem kell sok cécó ehhez a salihoz sem. A körte és a dió szenzációs lesz együtt, a parmezán megdobja az édes ízt. Masszív vitaminadag, ami a színén is rögtön látszik!
Sültcékla-saláta zöldfűszeres joghurttal
A sült céklában az a legjobb, hogy nagyon sokféleképpen fel lehet használni. Ennél a receptnél pont a tálalás lesz a legfontosabb rész! A sok összetevő úgy variálható, hogy nemcsak minden pontja finom lesz a salinak, de még szép is a végeredmény!
Szilvás-krémsajtos sütőtöksaláta
Lillának minden évszakban van egy kedvenc salija, és azt kell mondjuk, ez tényleg nagy hírnévnek örvend évek óta. Ugyan meglepő párosítás, de már kinézetre sem lehet neki ellenállni!
Chilis, fetás szőlősaláta szőlővinaigrette-tel
A szüret landolt a saliban is! Ez a gyümölcssaláta kicsit megváltozik Ákos kezei között, pikáns, fűszeres, sajtos. Nem feltétlenül desszert már, lehet köret is!
Fűszeres, sült karfiolos-paradicsomos saláta
Nóri szerint melegen és hidegen is megállja a helyét ez a sali. Testes fűszerek vannak benne, a sült paprika pedig annyira jól mutat a karfiol mellett, hogy érdemes belőle dupla adagot készíteni, mert különben semmi sem marad. Húsmentes és laktató!
Ha tetszett az őszi saláta toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!