Hirdetés

Klasszik moszkauer

Hozzávalók

Hozzávalók kb.
45
darabhoz
+

A moszkauerekhez:

140 ml tejszín
160 g cukor
120 g durvára tört dió
20 g kandírozott citrom- vagy narancshéj apróra vágva
25 g liszt

A bevonáshoz:

150 g étcsoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Klasszik moszkauer

A moszkauer az egyik legnépszerűbb retró édesség, olyan amihez semmi sem fogható! Igazából nem tudjuk, miért szeretjük annyira, hiszen kinézetre is elég rendhagyó, az pedig fix, hogy a fogunkba is beleragad, viszont olyan finom és jellegzetes íze van, ami semmilyen más magyar édességhez nem hasonlítható! Az alapja egy diós, kandírozott narancsos cucc, aminek a tetejére egy isteni finom csokiréteg kerül. Mi még nem találkoztunk olyan emberrel, aki ne imádná!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók kb.
45
darabhoz
+

A moszkauerekhez:

140 ml tejszín
160 g cukor
120 g durvára tört dió
20 g kandírozott citrom- vagy narancshéj apróra vágva
25 g liszt

A bevonáshoz:

150 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi Nóri

A tejszínt egy edényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a diót, cukrot és a kandírozott citrushéjat. Megvárjuk amíg újra felforr, belekeverjük a lisztet, jól átkeverjük, majd hagyjuk kihűlni a masszát. Kávéskanállal kicsi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 3 cm távolságra és 200 fokos sütőbe toljuk a tepsit, ahol kb. 6 perc alatt aranybarnára sülnek a moszkauerek.

Fotó: Szilágyi Nóri

Vigyázzunk velük, mert könnyen megéghetnek. Mikor teljesen kihűltek, vízgőz fölött felolvasztott étcsokival bevonjuk a moszkauerek alját. Már csak azt kell megvárni, hogy a csoki megdermedjen.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások