Hozzávalók
A moszkauerekhez:
- 140 ml tejszín
- 160 g cukor
- 120 g durvára tört dió
- 20 g kandírozott citrom- vagy narancshéj apróra vágva
- 25 g liszt
A bevonáshoz:
- 150 g étcsoki
Klasszik moszkauer
Hozzávalók
A moszkauerekhez:
- 140 ml tejszín
- 160 g cukor
- 120 g durvára tört dió
- 20 g kandírozott citrom- vagy narancshéj apróra vágva
- 25 g liszt
A bevonáshoz:
- 150 g étcsoki
A tejszínt egy edényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a diót, cukrot és a kandírozott citrushéjat. Megvárjuk amíg újra felforr, belekeverjük a lisztet, jól átkeverjük, majd hagyjuk kihűlni a masszát. Kávéskanállal kicsi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 3 cm távolságra és 200 fokos sütőbe toljuk a tepsit, ahol kb. 6 perc alatt aranybarnára sülnek a moszkauerek.
Vigyázzunk velük, mert könnyen megéghetnek. Mikor teljesen kihűltek, vízgőz fölött felolvasztott étcsokival bevonjuk a moszkauerek alját. Már csak azt kell megvárni, hogy a csoki megdermedjen.