A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 160 g szobahőmérsékletű vaj
- 160 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 60 g tejföl
- 1 csipet só
- 450 g liszt
- 10 g sütőpor
Az töltelékhez
- 1 tk őrölt fahéj
- 8 db alma
- ½ db citrom kifacsart leve
- 1 ek búzadara
A kenéshez
- 1 db tojás
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 160 g szobahőmérsékletű vaj
- 160 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 60 g tejföl
- 1 csipet só
- 450 g liszt
- 10 g sütőpor
Az töltelékhez
- 1 tk őrölt fahéj
- 8 db alma
- ½ db citrom kifacsart leve
- 1 ek búzadara
A kenéshez
- 1 db tojás
A tésztához a vajat a cukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük, majd mehet bele a tejföl, tojás, só és a lisztes sütőpor. Összeállítjuk a tésztát, kettéosztjuk, becsomagoljuk fóliába és berakjuk a hűtőbe. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a fahéjat. A tésztát kivesszük a hűtőből és az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk. Belerakjuk a tepsibe, megszurkáljuk villával és 180 fokos sütőben 8 percig elősütjük.
Megszórjuk a búzadarával, eloszlatjuk rajta a kicsit kinyomkodott reszelt almát, majd a másik tésztalapot is kinyújtjuk és rárakjuk az almára. Ezt a rétegek is megszurkáljuk, lekenjük lazán felvert tojással és visszarakjuk a 180 fokos sütőbe légkeverésre kb. 30 percre, de ez lehet több is sütőtől függően. Mikor kihűlt, szeleteljük.
Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!