Hozzávalók
A tésztához
- 160 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 160 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 60 g tejföl
- 1 csipet só
- 450 g liszt
- 10 g sütőpor
A töltelékhez
- 900 g meggybefőtt
- 100 ml meggybefőttlé
- 3 db tojássárgája
- ½ rúd vanília
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 ek étkezési keményítő
- 4 ek meggylekvár (elhagyható)
Hozzávalók
A tésztához
- 160 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 160 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 60 g tejföl
- 1 csipet só
- 450 g liszt
- 10 g sütőpor
A töltelékhez
- 900 g meggybefőtt
- 100 ml meggybefőttlé
- 3 db tojássárgája
- ½ rúd vanília
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 ek étkezési keményítő
- 4 ek meggylekvár (elhagyható)
A pite a hozzávalóit egy üstbe tesszük, és sima tésztát gyúrunk belőle. Elfelezzük, mindkettőt fóliába csomagoljuk, és 30-40 percre hűtőbe rakjuk.
Közben a töltelék hozzávalóit egy lábasba tesszük, összekeverjük, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük, mintha pudingot készítenénk. Miután megpihentek kicsit a becsomagolt tésztáink, lisztezett deszkán mindkettőt a tepsi méretére nyújtjuk. Az egyiket belerakjuk a tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ezután belesimítjuk a meggytölteléket, rátesszük a másik tésztalapot, és visszatoljuk a sütit a sütőbe, cirka 30 percre, amíg szép aranybarna lesz a teteje. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl a piténk, és csak ezután szeleteljük és porcukrozzuk.
Ha tetszett a klasszikus meggyes pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!