Hirdetés

A nagy klasszikus: Rigó Jancsi

Hozzávalók

15
darabhoz

A csokis piskótához

8 db tojás
170 g cukor
30 g holland kakaópor
170 g liszt
1 csipet só

A krémhez

1 l hideg habtejszín
500 g étcsokoládé
6 g zselatin

A tetejére

100 g étcsokoládé
Hirdetés

A nagy klasszikus: Rigó Jancsi

Ez a klasszikus süti a csokiimádók egyik kedvence, szerintem. Kakaós, csokival bevont piskótalapok között van rengeteg habos, csokis krém. Szerintem a világ egyik legjobb dolga és nem is macerás az elkészítése ;)
Hirdetés

Hozzávalók

15
darabhoz

A csokis piskótához

8 db tojás
170 g cukor
30 g holland kakaópor
170 g liszt
1 csipet só

A krémhez

1 l hideg habtejszín
500 g étcsokoládé
6 g zselatin

A tetejére

100 g étcsokoládé

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor már szépen kifehéredett, hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. Egyenként belekeverjük a a tojássárgájákat, majd beleforgatjuk a sóval és átszitált kakaóporral elkevert lisztet is. A masszát sütőpapíros nagyméretű tepsire simítjuk (mintha piskótatekercset készítenénk) és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a lapot.

Mikor kihűlt, kettévágjuk. A krémhez a csokit összetördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk. A hideg tejszínből kiveszünk pár evőkanállal, amit kikeverünk a zselatinnal, a többit pedig kemény habbá verjük. A zselatinos tejszínt megolvasztjuk (nem forraljuk fel, csak oldódjanak fel a zselatinszemcsék).

Folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk az olvasztott étcsokit és a zselatint is a tejszínhabba. A krémet az egyik piskótalapra halmozzuk, elsimítjuk a széleit, rárakjuk a másik piskótalapot és újra, szépen eldolgozzuk a széleket. Pár órára a hűtőbe rakjuk a sütit, majd megkenjük a tetejét vízgőz fölött felolvasztott csokival. Mikor a csoki megdermedt,, forró vízbe mártott éles késsel szeletelhetjük is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások