Hozzávalók
A csokis piskótához
- 8 db tojás
- 170 g cukor
- 30 g holland kakaópor
- 170 g liszt
- 1 csipet só
A krémhez
- 1 l hideg habtejszín
- 500 g étcsokoládé
- 6 g zselatin
A tetejére
- 100 g étcsokoládé
Hozzávalók
A csokis piskótához
- 8 db tojás
- 170 g cukor
- 30 g holland kakaópor
- 170 g liszt
- 1 csipet só
A krémhez
- 1 l hideg habtejszín
- 500 g étcsokoládé
- 6 g zselatin
A tetejére
- 100 g étcsokoládé
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor már szépen kifehéredett, hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. Egyenként belekeverjük a a tojássárgájákat, majd beleforgatjuk a sóval és átszitált kakaóporral elkevert lisztet is. A masszát sütőpapíros nagyméretű tepsire simítjuk (mintha piskótatekercset készítenénk) és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a lapot.
Mikor kihűlt, függőlegesen kettévágjuk a piskótalapot. A krémhez a csokit összetördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk. A hideg tejszínből kiveszünk pár evőkanállal, amit kikeverünk a zselatinnal, a többit pedig kemény habbá verjük. A zselatinos tejszínt megolvasztjuk (nem forraljuk fel, csak oldódjanak fel a zselatinszemcsék).
Folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk az olvasztott étcsokit és a zselatint is a tejszínhabba. A krémet az egyik piskótalapra halmozzuk, elsimítjuk a széleit, rárakjuk a másik piskótalapot és újra, szépen eldolgozzuk a széleket. Pár órára a hűtőbe rakjuk a sütit, majd megkenjük a tetejét vízgőz fölött felolvasztott csokival. Mikor a csoki megdermedt,, forró vízbe mártott éles késsel szeletelhetjük is.