Hozzávalók
A tésztához
- 500 g liszt
- 3 tk szárított élesztő
- 1 tk só
- 2 ek cukor
- 280 ml tej
- 100 g olvasztott vaj
- 2 db tojás
A kókuszos krémhez
- 180 g kókuszkrém
- 4 ek kókuszreszelék
- 180 g cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 80 g puha vaj
- 1 nagy marék fagyasztott áfonya
A mázhoz
- 200 g fehércsoki
- 150 ml kókusztejszín
A tepsi kikenéséhez
- vaj
- liszt
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g liszt
- 3 tk szárított élesztő
- 1 tk só
- 2 ek cukor
- 280 ml tej
- 100 g olvasztott vaj
- 2 db tojás
A kókuszos krémhez
- 180 g kókuszkrém
- 4 ek kókuszreszelék
- 180 g cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 80 g puha vaj
- 1 nagy marék fagyasztott áfonya
A mázhoz
- 200 g fehércsoki
- 150 ml kókusztejszín
A tepsi kikenéséhez
- vaj
- liszt
A tésztához a lisztet, élesztőt, sót, cukrot összekeverjük, majd beleöntjük a tojásokkal elkevert tejet, elkezdjük összekeverni a tésztát. Amikor összeállt, belecsorgatjuk az olvasztott vajat, ezután alaposan kidagasztjuk. Lefedjük és 1 órán át kelesztjük. Közben megcsináljuk a krémet: a vajat a cukorral és vaníliával kihabosítjuk. Ekkor belekeverjük a kókuszkrémet és a kókuszreszeléket is.
Ha megkelt a tészta kb. 1,5-2 cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a kókuszos krémmel. Feltekerjük és kb. 6-7 cm vastag darabokat vágunk belőle és kivajazott, kilisztezett tepsibe rakjuk őket. Letakarjuk és hagyjuk fél órán át kelni. Ha megkelt, megszórjuk az áfonyával és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Közben a mázhoz a kókusztejszínt felmelegítjük és elkeverjük a csokit benne. Ha megsültek a csigák, lekenjük a máz harmadával, hagyjuk fél órát állni, majd újabb adag mázzal öntjük le. Tálalásnál a maradék fehércsokis mázat is ráönthetjük.