Hozzávalók
Az alaphoz
- 100 g puha datolya
- 200 g mandula
- 100 g zabpehely
- 20 g kakaópor
- 1 csipet só
- 50 g kókuszolaj
A krémhez
- 300 g áfonya
- 60 g porcukor
- 2 ek keményítő
- 200 ml habtejszín (hideg)
- 250 g mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
- pár szem friss áfonya
- pár szem szeder
- 1 ek pisztácia
Hozzávalók
Az alaphoz
- 100 g puha datolya
- 200 g mandula
- 100 g zabpehely
- 20 g kakaópor
- 1 csipet só
- 50 g kókuszolaj
A krémhez
- 300 g áfonya
- 60 g porcukor
- 2 ek keményítő
- 200 ml habtejszín (hideg)
- 250 g mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
- pár szem friss áfonya
- pár szem szeder
- 1 ek pisztácia
Az áfonyás tarte alapjához a datolyákat (ha nem elég puhák, dobjuk őket 5-10 percre meleg vízbe) kimagozzuk, és a többi hozzávalóval együtt egy aprítóba rakjuk, majd többszöri, ismételt zúzással összedolgozzuk. Belenyomkodjuk egy piteforma aljába (ha túlságosan morzsalékos lenne, kevés kókuszolajat vagy datolyát még adunk hozzá), és hűtőbe rakjuk.
A krémhez az áfonyát egy lábasba rakjuk a cukorral, és kb. 10 percig forraljuk, majd leturmixoljuk. Egy kis vízben elkeverjük a keményítőt, hozzáadjuk az áfonyához, alaposan elkeverjük és langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét szintén stabil krémmé habosítjuk a vaníliás cukorral, majd mindhárom alapot összekeverjük, és a krémet a hűtőből kivett mandulás formába simítjuk. A tetejét friss áfonyával, szederrel, csokidarabokkal és kevés pisztáciával díszítjük.
Ha tetszett az áfonyás tarte receptje, akkor próbáljátok ki a szedres panna cotta tarte-ot is. Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!