Fantasztikus desszertek

Almásdumplingsvaníliasodóval

Almás dumplings vaníliasodóval

Hozzávalók
50 g
vaj
A vaníliasodóhoz
A tésztához
200 g
liszt
120 ml
langyos víz
1 csipet
1 csipet
cukor
A töltelékhez
2 db
piros alma
3 ek
cukor
10 g
vaníliás cukor
1 mk
őrölt fahéj
A sütéshez
2 ek
olaj
100 ml
víz
3 db
tojássárgája
60 g
cukor
10 g
vaníliás cukor
550 ml
tej
1 tk
étkezési keményítő

Elkészítés

Az almás dumplings elkészítése egy kis szakértelmet kíván, de ne parázzatok rá, a leírás alapján nektek is menni fog.

A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk 30-40 percre. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró kockákra vágjuk. A serpenyőben elkezdjük karamellizálni a cukrot, majd rádobjuk a kockákra vágott almát és a vajat. Mehet rá a vaníliás cukor és a fahéj is. Átforgatjuk, és ha picit összeesett, elzárjuk a lángot alatta. 

A tésztát kivesszük a hűtőből, rúddá sodorjuk, és 14-16 db-ra osztjuk. Lisztezett felületen mindegyiket vékony koronggá nyújtjuk, a közepére halmozunk egy nagyobb mokkáskanálnyi tölteléket, picit lekenjük a széleket vízzel, és összecsípjük őket. Egy serpenyőben, az olajon lepirítjuk a batyukat, majd felöntjük a vízzel, lefedjük, és 8-10 percig pároljuk őket. 

Almás dumplings

A vaníliasodóhoz csomómentesre keverjük a hozzávalókat, és folyamatos keverés mellett, közepes lángon, hígabb puding állagúra sűrítjük. A batyukat a sodóval tálaljuk. 

www.streetkitchen.hu

Dumpling vagy gyoza, de lehet batyunak is hívni. Általában valamilyen pikáns szószba mártogatva fogyasztják, és az édes változata nem igazán ismert. Az is lehet, újítók lettünk ezzel a recepttel, de szerintünk nagyon szuper lett. Édes, fahéjas almatöltelék, selymes vaníliaszósz, talán nem is kell más a pillanatnyi boldogsághoz. :)

Hozzávalók

14 darabhoz
50 g
vaj
A vaníliasodóhoz
A tésztához
200 g
liszt
120 ml
langyos víz
1 csipet
1 csipet
cukor
A töltelékhez
2 db
piros alma
3 ek
cukor
10 g
vaníliás cukor
1 mk
őrölt fahéj
A sütéshez
2 ek
olaj
100 ml
víz
3 db
tojássárgája
60 g
cukor
10 g
vaníliás cukor
550 ml
tej
1 tk
étkezési keményítő

Az almás dumplings elkészítése egy kis szakértelmet kíván, de ne parázzatok rá, a leírás alapján nektek is menni fog.

A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk 30-40 percre. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró kockákra vágjuk. A serpenyőben elkezdjük karamellizálni a cukrot, majd rádobjuk a kockákra vágott almát és a vajat. Mehet rá a vaníliás cukor és a fahéj is. Átforgatjuk, és ha picit összeesett, elzárjuk a lángot alatta. 

A tésztát kivesszük a hűtőből, rúddá sodorjuk, és 14-16 db-ra osztjuk. Lisztezett felületen mindegyiket vékony koronggá nyújtjuk, a közepére halmozunk egy nagyobb mokkáskanálnyi tölteléket, picit lekenjük a széleket vízzel, és összecsípjük őket. Egy serpenyőben, az olajon lepirítjuk a batyukat, majd felöntjük a vízzel, lefedjük, és 8-10 percig pároljuk őket. 

Almás dumplings

A vaníliasodóhoz csomómentesre keverjük a hozzávalókat, és folyamatos keverés mellett, közepes lángon, hígabb puding állagúra sűrítjük. A batyukat a sodóval tálaljuk. 

Ha tetszett az Almás dumplings vaníliasodóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept