Hirdetés
Karácsonyi menü

Almás-túrós máglyarakás mandulával

Hozzávalók

1
24 x 24 cm-es tepsihez
+

Az alaphoz

5 db tojássárgája
60 g cukor
600 ml tej
½ db vaníliarúd kikapart magjai
1 csipet só
450 g túró
6 db kifli

A középső réteghez

3 - 4 db alma
50 g vaj
30 g cukor
1 mk őrölt fahéj
1 marék szeletelt mandula

A tetejére

5 db tojásfehérje
50 g cukor
1 marék szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Almás-túrós máglyarakás mandulával

A jó öreg máglyarakást is elkészíthetjük egy kicsit felturbózott verzióban. Ebben a receptben egy nagyobb mennyiségű túrót és mandulát is csempésztünk az almás-kiflis alapba, amitől még ízgazdagabb lesz ez a csodafinom süti.
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

1
24 x 24 cm-es tepsihez
+

Az alaphoz

5 db tojássárgája
60 g cukor
600 ml tej
½ db vaníliarúd kikapart magjai
1 csipet só
450 g túró
6 db kifli

A középső réteghez

3 - 4 db alma
50 g vaj
30 g cukor
1 mk őrölt fahéj
1 marék szeletelt mandula

A tetejére

5 db tojásfehérje
50 g cukor
1 marék szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a vaníliamagokat, sót és a villával kissé áttört túrót. A kifliket kisebb darabokra vágjuk, és beleforgatjuk a tejes alapba. 

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, szeletekre vágjuk, és a vajjal, a cukorral és a fahéjjal együtt, egy serpenyőben 8-10 percig pároljuk. 

Almás-túrós máglyarakás mandulával

Mikor a kiflidarabok magukba szívták a tejes alapot, a mennyiség felét eloszlatjuk a tepsiben, erre rétegezzük az almaszeleteket, megszórjuk a mandulával, majd jöhet rá a kiflik másik fele. Egyenletesre nyomkodjuk a tetejét, és berakjuk 180 fokos sütőbe 18-20 percre. 

Mikor letelt az idő, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, rásimítjuk a megsült almás-kiflis alapra, megszórjuk a mandulával, és visszatoljuk a sütőbe kb. 10 percre, amíg aranybarna színt kap a hab. Mikor langyosra hűlt, már szeletelhetjük is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások