Hirdetés

Almás-vaníliakrémes palacsintatorta

Hozzávalók

1
24 cm átmérőjű formához
+

A palacsintához

Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 ek porcukor
Hozzávaló kipipálva
240 g tejföl
Hozzávaló kipipálva
370 ml tej
Hozzávaló kipipálva
280 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 tk szódabikarbóna
Hozzávaló kipipálva
1 ½ tk sütőpor
Hozzávaló kipipálva
40 ml olvasztott vaj
Hozzávaló kipipálva
olaj a sütéshez

Az almás réteghez

Hozzávaló kipipálva
180 g cukor
Hozzávaló kipipálva
1.3 kg alma (pucolva)
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom
Hozzávaló kipipálva
2 tk fahéj
Hozzávaló kipipálva
1 mk vaníliaőrlemény
Hozzávaló kipipálva
150 ml vörösbor
Hozzávaló kipipálva
2 tk keményítő
Hozzávaló kipipálva
100 ml víz

A pudingos réteghez

Hozzávaló kipipálva
400 ml tej
Hozzávaló kipipálva
20 g vaníliás pudingpor
Hozzávaló kipipálva
3 ek cukor

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
2 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Almás-vaníliakrémes palacsintatorta

Amikor elkészítettem ezt a desszertet, nem gondoltam volna, hogy ekkora sikert fog aratni a szerkesztőségben. Nem tudom, miért, de egyenesen imádták a többiek. Na jó, tudom, hogy miért…! Neeeem, nem sütöttem bele semmi okosságot. :P Tényleg igen jó kis cucc.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

1
24 cm átmérőjű formához
+

A palacsintához

Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 ek porcukor
Hozzávaló kipipálva
240 g tejföl
Hozzávaló kipipálva
370 ml tej
Hozzávaló kipipálva
280 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 tk szódabikarbóna
Hozzávaló kipipálva
1 ½ tk sütőpor
Hozzávaló kipipálva
40 ml olvasztott vaj
Hozzávaló kipipálva
olaj a sütéshez

Az almás réteghez

Hozzávaló kipipálva
180 g cukor
Hozzávaló kipipálva
1.3 kg alma (pucolva)
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom
Hozzávaló kipipálva
2 tk fahéj
Hozzávaló kipipálva
1 mk vaníliaőrlemény
Hozzávaló kipipálva
150 ml vörösbor
Hozzávaló kipipálva
2 tk keményítő
Hozzávaló kipipálva
100 ml víz

A pudingos réteghez

Hozzávaló kipipálva
400 ml tej
Hozzávaló kipipálva
20 g vaníliás pudingpor
Hozzávaló kipipálva
3 ek cukor

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
2 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A palacsintatorta elkészítéséhez először a tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a porcukorral, és hozzáadjuk a tejfölt, a tejet, a lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport. Beleforgatjuk a fehérjehabot és az olvasztott vajat is. A palacsintasütőt vékonyan kikenjük olajjal, és közepesen erős lángon, oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük a palacsintákat. Ne sajnáljuk a tésztamennyiséget. Én 1 palacsintához 200-250 ml tésztát használtam fel, így lett ebből a mennyiségből 6 db palacsinta. Nekünk mindössze 4 db szép palacsintára lesz szükségünk, de benne van a hibázás is: elszakadhat, letapadhat, vagy épp menet közben megkívánunk egy jó lekváros palacsintát. 🙂

Az almás réteg

Az almás réteghez közepes lángon megkaramellizáljuk a cukrot. Amikor szép folyós a karamell, hozzáadjuk a kb. 0,5 cm-es kockákra vágott almát, és folyamatosan kevergetve, 2-3 percig pároljuk. Belenyomjuk a citrom levét, hozzáadjuk a fahéjat és a vaníliaőrleményt, felöntjük a vörösborral, és lefedve, kb. 5 percig pároljuk. A keményítőt elkeverjük a vízben, és hozzáadjuk az almához. További 1-2 percig forraljuk, majd hagyjuk kissé kihűlni.

A pudingos réteg

A pudingos réteghez 100 ml tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd felöntjük a többi tejjel is. Hozzáadjuk a cukrot, és közepesen erős lángon, folyamatosan kevergetve készre főzzük a pudingot, majd letakarjuk egy fóliával, hogy ne bőrösödjön be, és hagyjuk kicsit hűlni. 

A tortaforma aljába teszünk egy palacsintát, erre rákanalazzuk az almás töltelék felét, majd jöhet még egy palacsinta. Erre kerül a vaníliás puding. Ismét egy palacsinta, majd jöhet a maradék almás töltelék. Ezt is eloszlatjuk rajta, végül lefedjük egy újabb palacsintával. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy teljesen megdermedjen. Akár egy egész éjszakára is ott hagyhatjuk, nem árt neki. Szeletelés előtt megszórjuk a tetejét porcukorral, és már tálalhatjuk is. 

almás-vaníliakrémes palacsintatorta
Almás-vaníliakrémes palacsintatorta

Ha tetszett az almás-vaníliakrémes palacsintatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több palacsinta:

Tejbegrízzel töltött palacsinta
Banános palacsinta fahéjas vegán „tejföllel”, juharsziruppal
Csokis amerikai palacsinta fehércsoki-öntettel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?