Hirdetés

Hozzávalók

1
23 cm átmérőjű linzerhez
+

A tésztához

300 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
1 csipet só
1 db tojássárgája
1 - 2 ek tejföl
1 db citrom reszelt héja
½ csomag csomag sütőpor

A töltéshez

1 üveg ribizlilekvár
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Amiből egy is elég: itt az óriás linzer!

Ebben a receptben bizony több jó dolog is van. Egyrészt szert tehettek a tökéletes linzertészta receptjére, másrészt, mivel ez egy gigantikus méretű linzer, nem kell egyesével megformázni a linzerkarikákat, így rengeteg időt spóroltok magatoknak. És persze tökre vicces, ha valami kisebb vagy nagyobb, mint ahogy azt megszoktátok, szóval még jó fejnek is tűntök majd a vendégek előtt, ha elkészítitek! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

1
23 cm átmérőjű linzerhez
+

A tésztához

300 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
1 csipet só
1 db tojássárgája
1 - 2 ek tejföl
1 db citrom reszelt héja
½ csomag csomag sütőpor

A töltéshez

1 üveg ribizlilekvár
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Fotó: Szilágyi NóriA lisztet a vajjal elmorzsoljuk majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne dolgozzuk túl a tésztát, amint összeállt, mehet is egy fóliába és be a hűtőbe. 30-40 perc pihentetés után, megfelezzük a tésztát és lisztezett felületen kb. 5-8 mm vastagságúra, és 28-30 cm átmérőjűre nyújtjuk. Egy piteformával kiszúrjuk mindkét linzert (vagy egy tányért ráhelyezünk és körbevágjuk), az egyik közepét pedig egy nagyobb méretű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. 180 fokos sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük a linzerkarikákat. Amikor kihűltek a lapok, megtöltjük őket a lekvárral és összetapasztjuk a két karikát. Porcukorral megszórjuk és egy napot állni hagyjuk szeletelés előtt, hogy a tészta kissé megpuhulhasson és összeérjenek az ízek.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások