Hirdetés

Azta! Itt a tiramisu ombre torta

Hirdetés

Azta! Itt a tiramisu ombre torta

Felejtsétek el, hogy a fodrászhoz indultok, ha ombrét szeretnétek! Készítsétek el inkább ezt a tiramisu tortát, ami arról nem beszélve, hogy gyönyörű, még isteni finom is! Ombre és egy finom kávé, plusz süti...ilyen kombót egyik szalonban sem kaptok! :D
Hirdetés

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:

A piskótához:

  • 230 g cukor
  • 230 g vaj
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek tej
  • 220 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • A kakaós részhez: 2 ek holland (cukrozatlan) kakaópor + 1 ek tej

A sziruphoz:

  • 100 ml espresso
  • 100 g cukor

A krémhez:

  • 150 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 600 g mascarpone
  • A kávés részhez: + 20 ml víz és 1,5 ek instant kávé
  • A csokis részhez: + 60 g olvasztott étcsokoládé

A díszítéshez:

  • 50 g olvasztott étcsokoládé
  • ½ mk olaj (pár csepp)
Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához a cukrot habosra keverjük a vajjal és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd a masszához keverjük ezt is. A tészta egyik felét egy 18 cm átmérőjű formába simítjuk, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és a tejet, majd ezt a masszát egy másik formába simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük őket. Tűpróbával ellenőrizzük, átsültek-e. A sziruphoz a lefőzött kávét összekeverjük a cukorral, pár percig forraljuk, majd félretesszük. A krémhez a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a mascarponét is. A krémet 3 részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a vízben feloldott kávét, a másikba pedig az olvasztott étcsokit. A kihűlt tortalapokat kettévágjuk, és mindegyiket meglocsoljuk a kávésziruppal. A lapokat egymásra rétegezzük (sötét-világos-sötét-világos) és rétegenként kenünk közéjük a háromféle krémből. A díszítéshez való olvasztott étcsokit elkeverjük az olajjal és lecsorgatjuk vékony sugárban a torta szélén.  A maradék krémet habzsákokba töltjük. A csokis krémmel körbekenjük a torta alsó részét, a kávéssal a középső részt a natúrral pedig a felső részt. Nem baj ha a rétegek kicsit összemosódnak, ettől lesz átmenetes színű a tortánk. A maradék krémmel díszítjük a torta tetejét, és kevés kakaóport szórunk rá. (Amennyiben nincs habzsákunk, csak kenjük körbe a tortát a háromféle krémmel, így kissé márványos lesz a torta).

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások