Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Banánkenyér + banános krém = banánkenyér-torta

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortához
+

A piskótához

4 db érett banán (kb. 400 g)
220 g cukor
120 ml olvasztott vaj
3 db tojás
1 csomag vaníliás cukor (12 g)
1 csomag sütőpor (12 g)
1 csipet só
290 g liszt
1 nagy marék tej- vagy étcsokipasztilla (vagy apróra vágott csoki)

A banánkrémhez (banana curd)

1 db banán
25 g vaj
1 db tojás
80 g cukor
½ csomag vaníliás cukor

A vajas krémhez

200 g vaj
300 g mascarpone
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Banánkenyér + banános krém = banánkenyér-torta

Imádunk mindenből tortát gyártani és ebben a banános verzióban az a legjobb, hogy duplán banános az egész! :D Ha viszont épp nincs kedvetek kikeverni a krémet, akkor az alapreceptet felhasználhatjátok egy sima banánkenyérhez is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortához
+

A piskótához

4 db érett banán (kb. 400 g)
220 g cukor
120 ml olvasztott vaj
3 db tojás
1 csomag vaníliás cukor (12 g)
1 csomag sütőpor (12 g)
1 csipet só
290 g liszt
1 nagy marék tej- vagy étcsokipasztilla (vagy apróra vágott csoki)

A banánkrémhez (banana curd)

1 db banán
25 g vaj
1 db tojás
80 g cukor
½ csomag vaníliás cukor

A vajas krémhez

200 g vaj
300 g mascarpone
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához a banánokat pépesítjük (villával vagy robotgéppel), összekeverjük a cukorral, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, vajat, vaníliás cukrot. A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, csokipasztillával és belekeverjük a tésztába. A tésztát 3 db 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformába osztjuk és 175 fokos sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük (ha nincs 3 ugyanakkora formánk, akkor 2 db 22 cm-es formában, vagy akár egyeben is megsüthető, ám ekkor figyeljünk rá, hogy nőni fog a sütési idő). A banánkrémhez a banánt aprítógépben lezúzzuk.

Fotó: Szilágyi Nóri

A vajat, cukrot és banánpürét elkezdjük összemelegíteni vízgőz fölött, majd ha felolvadt a vaj és a cukor is, hozzáadjuk a tojásokat és folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet, majd rárakunk egy fóliadarabot és hűtőbe rakjuk, hogy teljesen kihűljön. A vajas krémhez a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk mascarponét és a banánkrémet. Csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk a krémet és megtöltjük vele a piskótakorongokat. Összeállítjuk a tortát és a tetejét is díszítjük a maradék krémmel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások