Hozzávalók
A piskótához
- 4 db érett banán (kb. 400 g)
- 220 g cukor
- 120 ml olvasztott vaj
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g)
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 1 csipet só
- 290 g liszt
- 1 nagy marék tej- vagy étcsokipasztilla (vagy apróra vágott csoki)
A banánkrémhez (banana curd)
- 1 db banán
- 25 g vaj
- 1 db tojás
- 80 g cukor
- ½ csomag vaníliás cukor
A vajas krémhez
- 200 g vaj
- 300 g mascarpone
Hozzávalók
A piskótához
- 4 db érett banán (kb. 400 g)
- 220 g cukor
- 120 ml olvasztott vaj
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g)
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 1 csipet só
- 290 g liszt
- 1 nagy marék tej- vagy étcsokipasztilla (vagy apróra vágott csoki)
A banánkrémhez (banana curd)
- 1 db banán
- 25 g vaj
- 1 db tojás
- 80 g cukor
- ½ csomag vaníliás cukor
A vajas krémhez
- 200 g vaj
- 300 g mascarpone
A tésztához a banánokat pépesítjük (villával vagy robotgéppel), összekeverjük a cukorral, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, vajat, vaníliás cukrot. A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, csokipasztillával és belekeverjük a tésztába. A tésztát 3 db 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformába osztjuk és 175 fokos sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük (ha nincs 3 ugyanakkora formánk, akkor 2 db 22 cm-es formában, vagy akár egyeben is megsüthető, ám ekkor figyeljünk rá, hogy nőni fog a sütési idő). A banánkrémhez a banánt aprítógépben lezúzzuk.
A vajat, cukrot és banánpürét elkezdjük összemelegíteni vízgőz fölött, majd ha felolvadt a vaj és a cukor is, hozzáadjuk a tojásokat és folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet, majd rárakunk egy fóliadarabot és hűtőbe rakjuk, hogy teljesen kihűljön. A vajas krémhez a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk mascarponét és a banánkrémet. Csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk a krémet és megtöltjük vele a piskótakorongokat. Összeállítjuk a tortát és a tetejét is díszítjük a maradék krémmel.