Hirdetés

Banánkenyér + banános krém = banánkenyér-torta

Hirdetés

Banánkenyér + banános krém = banánkenyér-torta

Imádunk mindenből tortát gyártani és ebben a banános verzióban az a legjobb, hogy duplán banános az egész! :D Ha viszont épp nincs kedvetek kikeverni a krémet, akkor az alapreceptet felhasználhatjátok egy sima banánkenyérhez is.
Hirdetés

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:

A piskótához:

  • 4 érett banán (kb. 400 g)
  • 220 g cukor
  • 120 ml olvasztott vaj
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor (12 g)
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 1 csipet só
  • 290 g liszt
  • 1 nagy marék tej- vagy étcsokipasztilla (vagy apróra vágott csoki)

A banánkrémhez (banana curd):

  • 1 banán
  • 25 g vaj
  • 1 tojás
  • 80 g cukor
  • fél csomag vaníliás cukor

A vajas krémhez:

  • 200 g vaj
  • 300 g mascarpone
Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához a banánokat pépesítjük (villával vagy robotgéppel), összekeverjük a cukorral, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, vajat, vaníliás cukrot. A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, csokipasztillával és belekeverjük a tésztába. A tésztát 3 db 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformába osztjuk és 175 fokos sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük (ha nincs 3 ugyanakkora formánk, akkor 2 db 22 cm-es formában, vagy akár egyeben is megsüthető, ám ekkor figyeljünk rá, hogy nőni fog a sütési idő). A banánkrémhez a banánt aprítógépben lezúzzuk.

Fotó: Szilágyi Nóri

A vajat, cukrot és banánpürét elkezdjük összemelegíteni vízgőz fölött, majd ha felolvadt a vaj és a cukor is, hozzáadjuk a tojásokat és folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet, majd rárakunk egy fóliadarabot és hűtőbe rakjuk, hogy teljesen kihűljön. A vajas krémhez a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk mascarponét és a banánkrémet. Csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk a krémet és megtöltjük vele a piskótakorongokat. Összeállítjuk a tortát és a tetejét is díszítjük a maradék krémmel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások