Hozzávalók
A mártogatóshoz
- 2 csipet só
- 200 g cukor
- 180 ml habtejszín
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 50 g vaj
A tekercsekhez és a ragasztáshoz
- 3 ek víz
- 2 ek liszt
- 12 - 13 db tavaszitekercs-lap
- olaj a sütéshez
A töltelékhez
- 3 - 4 db banán
- 130 g étcsoki
Hozzávalók
A mártogatóshoz
- 2 csipet só
- 200 g cukor
- 180 ml habtejszín
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 50 g vaj
A tekercsekhez és a ragasztáshoz
- 3 ek víz
- 2 ek liszt
- 12 - 13 db tavaszitekercs-lap
- olaj a sütéshez
A töltelékhez
- 3 - 4 db banán
- 130 g étcsoki
A banános tekercs mártogatósához a sót és a cukrot egy kisebb lábasba szórjuk, és közepes lángon karamellizáljuk. Félrehúzzuk a lábast, felöntjük a tejszínnel, beledobjuk a vaníliarúd kikapart magjait és a vajat, majd visszarakjuk a tűzhelyre. Kis lángon kevergetve újra felmelegítjük a karamellt, majd amikor felolvadtak a szilárdabb darabok, félretesszük a mártogatóst. A ragasztóhoz összekeverjük a vizet és a lisztet.
A tavaszitekercs-lapokat rombusz alakban magunk elé vesszük. A hozzánk közelebbi sarkukhoz teszünk egy negyed banándarabot és kevés étcsokit. Az alsó sarkukat felhajtjuk a töltelékre, majd arra a két szélsőt, és elkezdjük a lapokat feltekerni. A felső sarkukat megkenjük a lisztes ragasztóval, a kis hengereket végigtekerjük, a csúcsukat pedig jól ráhajtjuk a tekercsekre, hogy ne nyíljanak szét. Bő forró olajban kisütjük őket, és a mártogatóssal tálaljuk.
Ha tetszett a banános tavaszi tekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!