Hozzávalók
- 30 g cukor
- 4 db tojássárgája
- 20 g liszt
- 20 g keményítő
- 1 csipet só
- 250 ml tej
- 250 ml habtejszín
- 1 db banán (150 g)
- 70 g pisztáciapaszta
- 4 db tojásfehérje
- 100 g cukor
- 1 - 2 ek vaj (szoba-hőmérsékletű)
- 4 ek cukor
- 1 kis marék banánchips
Hozzávalók
- 30 g cukor
- 4 db tojássárgája
- 20 g liszt
- 20 g keményítő
- 1 csipet só
- 250 ml tej
- 250 ml habtejszín
- 1 db banán (150 g)
- 70 g pisztáciapaszta
- 4 db tojásfehérje
- 100 g cukor
- 1 - 2 ek vaj (szoba-hőmérsékletű)
- 4 ek cukor
- 1 kis marék banánchips
A szuflé készítésekor a cukrot és a tojássárgájákat összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt és a sót, habverővel keverve fokozatosan felöntjük a tejjel elkevert tejszínnel. Folyamatos keverés közben puding sűrűségűre melegítjük, majd a hűtőben teljesen lehűtjük. A banánt egy aprítógépbe tesszük, és teljesen lepürésítjük. A banánpürét és a pisztáciapasztát hozzákeverjük a cukrászkrémünkhöz.
6-8 db szufléformát egy nem szilikon ecsettel alaposan kivajazunk úgy, hogy az aljuktól a tetejük felé haladva egyenes vonalakat húzunk, mert ez segíti majd a szuflék megemelkedését. Mindegyiket megtöltjük cukorral, és körbeforgatjuk úgy, hogy az teljesen bevonja az oldalukat, a felesleget kiöntjük.
A szufléhoz való tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd amikor már kicsit habosabb, evőkanalanként hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük tovább, amíg kemény, selymes habot kapunk. 3-4 részletben, óvatosan a cukrászkrémünkbe forgatjuk egy spatulával. A kapott masszával teljesen megtöltjük a szufléformákat. Enyhén az asztalhoz ütögetjük őket, hogy a felesleges buborékokat eltávolítsuk belőlük, majd egy fém tortalapáttal határozottan lehúzzuk a tetejüket. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük. Porcukorral meghintjük (elhagyható) és banánchipsszel díszítjük.
Ha tetszett a szuflé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!