Hirdetés
Bespájzolva

Banános-pisztáciás szuflé

Hozzávalók

8
szufléhoz
+
30 g cukor
4 db tojássárgája
20 g liszt
20 g keményítő
1 csipet só
250 ml tej
250 ml habtejszín
1 db banán (150 g)
70 g pisztáciapaszta
4 db tojásfehérje
100 g cukor
1 - 2 ek vaj (szoba-hőmérsékletű)
4 ek cukor
1 kis marék banánchips
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Banános-pisztáciás szuflé

A banán és pisztácia szerintem brutál jó párosítás, főleg, ha egy habos, lágy szufléba öntjük ezt a két alapanyagot. Ha fokozni akarjátok az élményt, nyugodtan csapjatok hozzá egy kis pisztácia- vagy banánfagyit.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

8
szufléhoz
+
30 g cukor
4 db tojássárgája
20 g liszt
20 g keményítő
1 csipet só
250 ml tej
250 ml habtejszín
1 db banán (150 g)
70 g pisztáciapaszta
4 db tojásfehérje
100 g cukor
1 - 2 ek vaj (szoba-hőmérsékletű)
4 ek cukor
1 kis marék banánchips
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A szuflé készítésekor a cukrot és a tojássárgájákat összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt és a sót, habverővel keverve fokozatosan felöntjük a tejjel elkevert tejszínnel. Folyamatos keverés közben puding sűrűségűre melegítjük, majd a hűtőben teljesen lehűtjük. A banánt egy aprítógépbe tesszük, és teljesen lepürésítjük. A banánpürét és a pisztáciapasztát hozzákeverjük a cukrászkrémünkhöz. 

6-8 db szufléformát egy nem szilikon ecsettel alaposan kivajazunk úgy, hogy az aljuktól a tetejük felé haladva egyenes vonalakat húzunk, mert ez segíti majd a szuflék megemelkedését. Mindegyiket megtöltjük cukorral, és körbeforgatjuk úgy, hogy az teljesen bevonja az oldalukat, a felesleget kiöntjük. 

A szufléhoz való tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd amikor már kicsit habosabb, evőkanalanként hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük tovább, amíg kemény, selymes habot kapunk. 3-4 részletben, óvatosan a cukrászkrémünkbe forgatjuk egy spatulával. A kapott masszával teljesen megtöltjük a szufléformákat. Enyhén az asztalhoz ütögetjük őket, hogy a felesleges buborékokat eltávolítsuk belőlük, majd egy fém tortalapáttal határozottan lehúzzuk a tetejüket. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük. Porcukorral meghintjük (elhagyható) és banánchipsszel díszítjük.

szuflé

Ha tetszett a szuflé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások