Hirdetés
Karácsonyi menü

Boszorkányujjak

Hozzávalók

30 - 35
db kekszhez
+

A tésztához

140 g vaj
220 g porcukor
5 db tojássárgája
400 g liszt
1 mk sütőpor
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
2 marék hántolt mandula
1 db tojásfehérje a kenéshez

A díszítéshez

2 ek erdeigyümölcs-lekvár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Boszorkányujjak

Mmmmm, ropogós, omlós, pirult mandulás kekszujjak némi erdei gyümölcsös lekvár „vérrel” :D Nincs is ennél étvágygerjesztőbb fogás a Halloween buliba! Szerintem ez a klasszikus süti hozza mindazt, ami ilyenkor kell: rémisztő, ámde finom!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

30 - 35
db kekszhez
+

A tésztához

140 g vaj
220 g porcukor
5 db tojássárgája
400 g liszt
1 mk sütőpor
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
2 marék hántolt mandula
1 db tojásfehérje a kenéshez

A díszítéshez

2 ek erdeigyümölcs-lekvár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A vajat a porcukorral összedolgozzuk, majd mehet bele a többi hozzávaló a mandulaszemek kivételével. Összegyúrjuk a tésztát, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk. 

Kisujjnyi vastag, kb. 10-11 cm-es hengereket formázunk belőle, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket. Fogpiszkálóval mindegyik „ujjon” 3-3 kis vonalat ejtünk, a végeikre pedig tojásfehérjébe mártott mandulaszemeket nyomunk. 

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a kekszeket, és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Mikor kihűltek, a mandulaszemek mellett körbekenjük a kekszeket a gyümölcslekvárral.

Boszorkányujjak

Ha tetszettek a boszorkányujjak, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások