Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Charlotte-torta csokimousse-szal

Hozzávalók

1
20 cm átmérőjű tálhoz
+

A piskótához

6 db tojás
100 g cukor
120 g liszt
1 csipet só
20 ml olaj
1 üveg baracklekvár

A krémhez

500 ml hideg tejszín
300 g étcsoki
3 g zselatin
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Charlotte-torta csokimousse-szal

Móni szerint ez az a süti, amiről gyerekkorában mindig álmodozott, és anno egy ezeréves, fekete-fehér könyvben látott róla képet. :D Az biztos, hogy ott nem csokis-tejszínes habbal volt megtöltve, de külsőleg valószínűleg nagyon hasonlított erre a példányra. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
20 cm átmérőjű tálhoz
+

A piskótához

6 db tojás
100 g cukor
120 g liszt
1 csipet só
20 ml olaj
1 üveg baracklekvár

A krémhez

500 ml hideg tejszín
300 g étcsoki
3 g zselatin
Bevásárlólistához adom

A piskótához a  tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a cukrot, majd hozzácsorgatjuk az olajat és belekeverjük a sárgájákat és a sót is. Beleszórjuk a lisztet, óvatosan elkeverjük és egy sütőpapírral borított tepsire simítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18 percig sütjük, és mikor világosbarna már a teteje, kivesszük a sütőből és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.

Mikor kihűlt a piskóta, megkenjük baracklekvárral, szorosan feltekerjük és kb. 6 mm vastag szeletekre vágjuk. A tálat kibéleljük fóliával, úgy, hogy túllógjon kicsit a tál szélein is, és szorosan egymás mellé rakva “kibéleljük” a piskótatekercs szeletekkel, úgy, hogy maradjanak szeletek a süti aljához is (vagy süthetünk akár egy újabb piskótát is amiből kivágunk egy akkora korongot, amekkora a tál felső pereme.) A zselatint beáztatjuk pár kanál vízbe, majd amikor magába szívta, megmelegítjük, hogy feloldódjanak a zselatinszemcsék.

A Charlotte-torta tálalása
A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, a hideg tejszínt habbá verjük. A tejszínhez keverjük a csokit és a zselatint, homogénre keverjük és rátöltjük a piskótákra az edény peremétől 3-4 mm-nyire. Rárakosgatjuk a piskótatekercseket a krém tetejére, visszahajtjuk a lelógó fóliafüleket, beborítjuk teljesen fóliával, kicsit lenyomkodjuk, hogy egyenes legyen az alja és 3-4 órára hűtőbe rakjuk. Mikor kissé megszilárdult a krém is, kivesszük a hűtőből, levesszük a fóliát, rárakunk egy tányért, megfordítjuk és leemeljük a tetejéről a tálat és a fóliát.

Ha tetszett a Charlotte-torta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások