Hozzávalók
A piskótához
- 6 db tojás
- 100 g cukor
- 120 g liszt
- 1 csipet só
- 20 ml olaj
- 1 üveg baracklekvár
A krémhez
- 500 ml hideg tejszín
- 300 g étcsoki
- 3 g zselatin
Hozzávalók
A piskótához
- 6 db tojás
- 100 g cukor
- 120 g liszt
- 1 csipet só
- 20 ml olaj
- 1 üveg baracklekvár
A krémhez
- 500 ml hideg tejszín
- 300 g étcsoki
- 3 g zselatin
A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a cukrot, majd hozzácsorgatjuk az olajat és belekeverjük a sárgájákat és a sót is. Beleszórjuk a lisztet, óvatosan elkeverjük és egy sütőpapírral borított tepsire simítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18 percig sütjük, és mikor világosbarna már a teteje, kivesszük a sütőből és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
Mikor kihűlt a piskóta, megkenjük baracklekvárral, szorosan feltekerjük és kb. 6 mm vastag szeletekre vágjuk. A tálat kibéleljük fóliával, úgy, hogy túllógjon kicsit a tál szélein is, és szorosan egymás mellé rakva “kibéleljük” a piskótatekercs szeletekkel, úgy, hogy maradjanak szeletek a süti aljához is (vagy süthetünk akár egy újabb piskótát is amiből kivágunk egy akkora korongot, amekkora a tál felső pereme.) A zselatint beáztatjuk pár kanál vízbe, majd amikor magába szívta, megmelegítjük, hogy feloldódjanak a zselatinszemcsék.
Ha tetszett a Charlotte-torta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!