Hirdetés

Chilis-csokis sajttorta

Hirdetés

Chilis-csokis sajttorta

A sima sajttortánál már csak a csokis sajttorta jobb. De nekünk most ez sem volt elég, ugyanis tovább extráztuk egy kis csípős szósszal, a végeredmény pedig egy pikáns, brutál finom cucc lett! Aznap frissen, vagy másnap, hűtő hidegen is isteni, ti se hagyjátok ki! 
Hirdetés

Hozzávalók egy 23 cm átmérőjű formához:

A torta aljához:

  • 300 g csokidarabos keksz (sima is lehet)
  • 1 púpozott ek kakaópor
  • 160 g olvasztott vaj

A krémhez:

  • 500 g krémsajt
  • 140 ml tejföl
  • 3 nagy tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 160 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 180 g étcsokoládé
  • 1 nagy ek kakaópor
  • 2 tk Tabasco szósz🔥🔥🔥🔥
Fotó: Szilágyi Nóri

A torta aljához egy aprítógépben lezúzzuk a kekszet a kakaóporral, majd hozzácsorgatjuk a vajat, összekeverjük az alapot és belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába. A krémhez a csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. Az egész tojásokat és a 2 fehérjét habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A krémbe keverjük a tejfölt, krémsajtot, a Tabasco szószt, és a kakaóport. A krémmel pár lépésben elkezdjük felhígítani az olvasztott csokit, majd ha már hasonló állagú mint maga a krém, akkor az egészet összeforgatjuk és az alapra öntjük. 

Fotó: Szilágyi Nóri

A formát alul és a szélein körbe bevonjuk alufóliával és belerakjuk egy nagy mélyebb tepsibe, amibe a forma ⅓-áig vizet öntünk. A tepsit a tortával együtt berakjuk a sütőbe és a vízfürdőben 175 fokon 45 perc alatt készre sütjük a tortát. Ha kihűlt, szeletelhetjük is.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások