Hozzávalók
A torta aljához
- 300 g csokidarabos keksz (sima is lehet)
- 1 púpozott ek kakaópor
- 160 g olvasztott vaj
A krémhez
- 500 g krémsajt
- 140 ml tejföl
- 3 db nagy tojás
- 2 db tojásfehérje
- 160 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 180 g étcsokoládé
- 1 nagy ek kakaópor
- 2 tk Tabasco szósz🔥🔥🔥🔥
Chilis-csokis sajttorta
Hozzávalók
A torta aljához
- 300 g csokidarabos keksz (sima is lehet)
- 1 púpozott ek kakaópor
- 160 g olvasztott vaj
A krémhez
- 500 g krémsajt
- 140 ml tejföl
- 3 db nagy tojás
- 2 db tojásfehérje
- 160 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 180 g étcsokoládé
- 1 nagy ek kakaópor
- 2 tk Tabasco szósz🔥🔥🔥🔥
A torta aljához egy aprítógépben lezúzzuk a kekszet a kakaóporral, majd hozzácsorgatjuk a vajat, összekeverjük az alapot és belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába. A krémhez a csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. Az egész tojásokat és a 2 fehérjét habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A krémbe keverjük a tejfölt, krémsajtot, a Tabasco szószt, és a kakaóport. A krémmel pár lépésben elkezdjük felhígítani az olvasztott csokit, majd ha már hasonló állagú mint maga a krém, akkor az egészet összeforgatjuk és az alapra öntjük.
A formát alul és a szélein körbe bevonjuk alufóliával és belerakjuk egy nagy mélyebb tepsibe, amibe a forma ⅓-áig vizet öntünk. A tepsit a tortával együtt berakjuk a sütőbe és a vízfürdőben 175 fokon 45 perc alatt készre sütjük a tortát. Ha kihűlt, szeletelhetjük is.