
Gluténmentes máktorta lépésről lépésre
Első lépésként a 10 darab tojást alaposan megmossuk és egyesével szétválasztjuk őket, majd a tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. A vajat a porcukorral kézi habverő segítségével habosra verjük. Ezután fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgákat és a tejfölt. Hozzáadjuk a citromhéjjal elkevert darált mákot és a korábban felvert tojásfehérjehabot. Fontos, hogy óvatosan, lassú mozdulatokkal keverjük a tésztához a tojásfehérjehabot, hogy semmiképp ne törjön meg.3 darab 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát. Ha nincs 3 darab ilyen formánk, használhatunk egy nagy, 24 cm-eset is. Ekkor miután kihűlt a torta 3 egyenletes részre kell felvágnunk a tésztát. Azonban, ha ezt a sütési megoldást választjuk, a sütési idő mindenképpen nőni fog.165 fokos előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük a lapokat, majd lezárjuk a sütőt, az ajtaját kitámasztjuk egy fakanállal és hagyjuk bent kihűlni az elkészült lapokat.Az isteni citromkrém
A krémhez a vajat és a porcukrot felhabosítjuk, majd belekeverjük a citrom reszelt héját, a citromlevet, a mascarponét és az olvasztott fehércsokoládét. (Ha tényleg gluténmentes tortát szeretnénk készíteni, figyeljünk arra, hogy a választott csokoládé se tartalmazzon glutént.)Az elkészült masszát egy sima csöves nyomózsákba rakjuk, ennek segítségével fogjuk megtölteni és díszíteni a tortát.