Hirdetés

Az igazi mákos nudli

Hozzávalók

4
főre
+
500 g főtt krumpli
150 g liszt
1 db tojás
1 csipet só
1 csipet porcukor
1 ek olaj
3 ek vaj

A szóráshoz

5 ek darált mák
4 ek porcukor
Hirdetés

Az igazi mákos nudli

Szerintem az egyik legklasszabb ebéd a gulyásleves- mákos nudli kombó. Ebből a menüből most itt a második fogás receptje, készítsétek el, nem fogjátok megbánni! ;)
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g főtt krumpli
150 g liszt
1 db tojás
1 csipet só
1 csipet porcukor
1 ek olaj
3 ek vaj

A szóráshoz

5 ek darált mák
4 ek porcukor

A mákos nudli az egyik legkirályabb kaja egy kiadós leves után! Próbáljátok ki ti is!

A főtt krumplit még melegen áttörjük krumplinyomóval és megvárjuk míg teljesen kihűl, majd hozzáadjuk a lisztet, tojás, sót, porcukrot és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kisodorjuk és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. Minden darabot kicsit formázunk, hogy elvékonyodjon a végük, majd enyhén sós, forró vízben 1 kanál olajjal pár perc alatt megfőzzük őket, 2-3 lépésben.

Mikor feljönnek a víz felszínére még 1-2 percig főzzük, majd kivesszük a vízből és leszűrjük őket. Egy nagyobb edénybe rakjuk a nudlikat és összekeverjük a vajjal, így nem tapadnak majd össze, miközben főzzük a többi adagot.

Amikor az összes nudli kifőtt, a mák és porcukor keverékébe forgatjuk őket.

 

Ha tetszett a mákos nudli, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások