A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 125 g vaj
- 50 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 100 g tejföl
A mákos töltelékhez:
- 300 g darált mák
- 140 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 ml tej
- 4 db tojássárgája
A habhoz:
- 4 db tojásfehérje
- 130 g cukor
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 125 g vaj
- 50 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 100 g tejföl
A mákos töltelékhez:
- 300 g darált mák
- 140 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 ml tej
- 4 db tojássárgája
A habhoz:
- 4 db tojásfehérje
- 130 g cukor
A tésztához a lisztet, sütőport és sót elkeverjük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, tejfölt és a sütőporos lisztet. Amikor összeállt a tészta, egyenletesen a tepsi aljára nyomkodjuk, megszurkáljuk és 180 fokos sütőben 13-14 perc alatt elősütjük. A mákos töltelékhez a tojássárgája kivételével mindent egy lábasba rakunk és közepes lángon, kevergete kb. 5 perc alatt összefőzzük, végül belekeverjük a sárgáját és az egészet az elősütött tésztára kenjük.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, rákenjük a mákrétegre és visszatoljuk a sütőbe kb. 12-13 percre, amíg kicsit megpirul a hab teteje.