Hirdetés

Csokis ekler fánk pezsgőkrémmel

Hozzávalók

10 - 12
darabhoz
+

A tésztához

100 ml víz
60 g vaj
1 csipet só
1 csipet cukor
85 g liszt
3 db tojás (kicsi)
15 g kakaópor

A krémhez

3 db tojássárgája
70 g porcukor
30 g liszt
150 ml tej
150 ml pezsgő
30 g szobahőmérsékletű vaj

A díszítéshez

100 g olvasztott étcsoki
kekszmorzsa
szórócukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csokis ekler fánk pezsgőkrémmel

Szerintem a legszuperebb és egyik legszexibb édesség az ekler fánk. Bármilyen krémmel megtölthető a fánkok belseje, de a karácsonyi hangulathoz ez a főzött pezsgőkrém nagyon passzol. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

10 - 12
darabhoz
+

A tésztához

100 ml víz
60 g vaj
1 csipet só
1 csipet cukor
85 g liszt
3 db tojás (kicsi)
15 g kakaópor

A krémhez

3 db tojássárgája
70 g porcukor
30 g liszt
150 ml tej
150 ml pezsgő
30 g szobahőmérsékletű vaj

A díszítéshez

100 g olvasztott étcsoki
kekszmorzsa
szórócukor
Bevásárlólistához adom

A tésztához a vizet, a vajat, a sót és a cukrot összeforraljuk egy edényben, belekeverjük a lisztet, a kakaóport, és 1-2 percig keverjük, amíg szépen összeáll a tészta, és elválik az edény falától. Lehúzzunk a lángról, majd és egyenként belekeverjük a tojásokat. 

Megvárjuk, amíg kihűl a tészta, közben 200 fokra előmelegítjük a sütőt, és egy vízzel teli edényt rakunk az aljába, hogy gőzös teret kapjunk. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük a tésztát, és 8 csíkot nyomunk szilikonos sütőpapírra, majd betoljuk a forró sütőbe, és addig nem nyitjuk ki az ajtaját, amíg a fánkok 3-4-szeresükre nem nőnek, és aranybarna színt kapnak (kb. 22-25 perc). Ekkor kivesszük őket a sütőből, és egy fogpiszkálóval. 1-1 pici lyukat szúrunk rájuk, hogy a gőz távozhasson a belsejükből. Amikor kihűltek a fánkok, kis lyukat szúrunk az aljukra. 

A krémhez a hozzávalókat a vaj kivételével csomómentesre keverjük, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük, majd lefedjük egy fóliával, és hűtőhidegre hűtjük. Elkeverjük benne a vajat, nyomózsákba töltjük, és a lyukakon keresztül megtöltjük a fánkokat. 

A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, belemártjuk a fánkokat, és csokis kekszmorzsával, szórócukorral vagy tetszőlegesen bármivel díszítjük őket. 

Csokis ekler fánk

Ha tetszett a csokis ekler fánk receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások