Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortához
+

A csokis piskótához

340 g cukor
150 g szobahőmérsékletű vaj
5 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
230 ml tej
20 ml olaj
260 g liszt
50 g kakaópor
1 csomag sütőpor

A rétegezéshez

200 g szobahőmérsékletű mogyorókrém

A gesztenyés krémhez

300 g szobahőmérsékletű vaj
80 g porcukor
450 g gesztenyemassza
300 g mascarpone
2 ek kakaópor

A tetejére

1 ek kakaópor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csokis gesztenyetorta mogyorókrémmel

A téli szezonban a gesztenye az egyik legjobb választás, ha sütikről van szó, csokival kombinálva pedig egyenesen szuper jó. A tésztája kakaós, szaftos “piskóta”, kevés mogyorókrémmel és egy nagyon gyorsan elkészíthető gesztenyekrémmel rétegezve.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortához
+

A csokis piskótához

340 g cukor
150 g szobahőmérsékletű vaj
5 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
230 ml tej
20 ml olaj
260 g liszt
50 g kakaópor
1 csomag sütőpor

A rétegezéshez

200 g szobahőmérsékletű mogyorókrém

A gesztenyés krémhez

300 g szobahőmérsékletű vaj
80 g porcukor
450 g gesztenyemassza
300 g mascarpone
2 ek kakaópor

A tetejére

1 ek kakaópor
Bevásárlólistához adom

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk,  a vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vaníliás cukrot, habosra keverjük, majd mehetnek bele a tojássárgáják, és a tej, és újra átkeverjük. A fehérjéket habbá verjük, a lisztet, kakaóport és sütőport szintén elkeverjük. A tojássárgájás részhez keverjük a lisztes kakaóport, majd 2 lépésben beleforgatjuk a fehérjehabot.

A masszát 3 db 18 cm átmérőjű (vagy 1 db 24 cm-es – ekkor nőni fog a sütési idő) formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. A piskótákat hagyjuk langyosra hűlni, majd levesszük a formát róla és teljesen kihűtjük. A lapok púposabb részét levágjuk (ebből popcake-et lehet készíteni vagy csak simán megenni :D).

A krémhez a vajat a porcukorral kikeverjük, majd belekeverjük a gesztenyemasszát, végül a mascarponét és a kakaóport is, majd nyomózsákba töltjük. Az alsó piskótalapot megkenjük mogyorókrémmel, nyomunk rá a gesztenyés krémből, majd ezt ismételjük még kétszer. A legfelső réteget vékonyan megszórjuk kakaóporral és bedobjuk kb. 1 órára a hűtőbe a tortát.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások