Hozzávalók
A csokis piskótához
- 340 g cukor
- 150 g szobahőmérsékletű vaj
- 5 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 230 ml tej
- 20 ml olaj
- 260 g liszt
- 50 g kakaópor
- 1 csomag sütőpor
A rétegezéshez
- 200 g szobahőmérsékletű mogyorókrém
A gesztenyés krémhez
- 300 g szobahőmérsékletű vaj
- 80 g porcukor
- 450 g gesztenyemassza
- 300 g mascarpone
- 2 ek kakaópor
A tetejére
- 1 ek kakaópor
Hozzávalók
A csokis piskótához
- 340 g cukor
- 150 g szobahőmérsékletű vaj
- 5 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 230 ml tej
- 20 ml olaj
- 260 g liszt
- 50 g kakaópor
- 1 csomag sütőpor
A rétegezéshez
- 200 g szobahőmérsékletű mogyorókrém
A gesztenyés krémhez
- 300 g szobahőmérsékletű vaj
- 80 g porcukor
- 450 g gesztenyemassza
- 300 g mascarpone
- 2 ek kakaópor
A tetejére
- 1 ek kakaópor
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vaníliás cukrot, habosra keverjük, majd mehetnek bele a tojássárgáják, és a tej, és újra átkeverjük. A fehérjéket habbá verjük, a lisztet, kakaóport és sütőport szintén elkeverjük. A tojássárgájás részhez keverjük a lisztes kakaóport, majd 2 lépésben beleforgatjuk a fehérjehabot.
A masszát 3 db 18 cm átmérőjű (vagy 1 db 24 cm-es – ekkor nőni fog a sütési idő) formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. A piskótákat hagyjuk langyosra hűlni, majd levesszük a formát róla és teljesen kihűtjük. A lapok púposabb részét levágjuk (ebből popcake-et lehet készíteni vagy csak simán megenni :D).
A krémhez a vajat a porcukorral kikeverjük, majd belekeverjük a gesztenyemasszát, végül a mascarponét és a kakaóport is, majd nyomózsákba töltjük. Az alsó piskótalapot megkenjük mogyorókrémmel, nyomunk rá a gesztenyés krémből, majd ezt ismételjük még kétszer. A legfelső réteget vékonyan megszórjuk kakaóporral és bedobjuk kb. 1 órára a hűtőbe a tortát.