Hirdetés

Hozzávalók

10
személyre

A meringue-hez (a pavlova alapja)

6 db tojásfehérje
300 g cukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek keményítő
1 tk vörösborecet

A krémhez

500 g mascarpone
150 ml habtejszín
3 ek cukor
20 g vaníliás cukor
3 - 4 ek whiskey
2 púpozott ek darabos mogyoróvaj

A csokiszószhoz

150 ml habtejszín
100 g ALDI 85%-os Choceur: Noir étcsokoládé
50 g vaj

A díszítéshez

2 ek pirított sós földimogyoró
Hirdetés

Csokis pavlova whiskey-s mogyoróvajas krémmel

Lehet, hogy nem szoktátok meg tőlem, de most egy karácsonyi sütit hoztam nektek, ami után megnyaljátok mind a 10 ujjatokat! Tökéletesre sült pavlova és egy nagyon király krém találkozása ez a desszert! Muszáj kipróbálnotok!
Hirdetés

Hozzávalók

10
személyre

A meringue-hez (a pavlova alapja)

6 db tojásfehérje
300 g cukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek keményítő
1 tk vörösborecet

A krémhez

500 g mascarpone
150 ml habtejszín
3 ek cukor
20 g vaníliás cukor
3 - 4 ek whiskey
2 púpozott ek darabos mogyoróvaj

A csokiszószhoz

150 ml habtejszín
100 g ALDI 85%-os Choceur: Noir étcsokoládé
50 g vaj

A díszítéshez

2 ek pirított sós földimogyoró

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Az alaphoz a tojásfehérjét elkezdjük felverni. Amikor még nem tökéletesen kemény, evőkanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd teljesen kemény habot verünk belőle. Ezután rakjuk bele a keményítővel elkevert kakaóport és az ecetet. További 2-3 percig habosítjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk úgy, hogy 3-4 részletben szépen egymásra pakoljuk a habot, hogy jó magas legyen és egy spatulával kb. 30 cm széles kör formára egyengetjük el. Ha szeretnénk, egy kis peremet is formázhatunk neki, hogy jobban megtartsa majd a krémet. Berakjuk a sütőbe, egyből levesszük 150 fokra a hőfokát, és 75 percig sütjük. Ha letelt az idő, a sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk és a sütőben hagyjuk kihűlni a pavlovát.

Amíg sül, elkészítjük a krémet: egy keverőtálban a mascarponét a cukrokkal kb. 4-5 perc alatt robotgéppel kihabosítjuk. Ezután beleöntjük a tejszínt. További 3 percig habosítjuk, majd jöhet a whiskey és a mogyoróvaj. 2-3 perc alatt ezzel is alaposan elkeverjük. A csokiszószhoz alacsony láng fölött felmelegítjük a tejszínt, lehúzzuk a tűzről, beletördeljük a csokit és egy spatulával elkeverjük. Ha teljesen felolvadt, visszarakjuk a tűzre és belerakjuk a vajat is. Addig keverjük amíg a vaj felolvad, ettől lesz szép fényes a csokiszósz. Elzárjuk a lángot és kihűtjük. A szintén kihűlt pavlova alapját megkenjük a mascarponés krémmel, meglocsoljuk a csokiszósszal és megszórjuk a durvára tört pirított mogyoróval.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások